Linguine med krämigt isterband och oregano

15
0
Linguine med krämigt isterband och oregano

Isterband är en riktig klassiker och fantastiskt gott. Det som skiljer denna rätt från andra är att du använder korvfyllningen i såsen. Det krämiga står grädden för och med de mosade isterbanden, morötter och buljong är detta en fantastisk välsmakande kombination. Servera med nykokt linguine och broccoli.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2017

Linguine med krämigt isterband och oregano

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna linguine)
250 g
broccoli
3
morötter
1
rödlök
4
isterband
1 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk
1/2 msk
majsstärkelse
1/2
kruka oregano
2 msk
smör
-
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta. Byt ut isterbanden mot lämplig färsk korv.
Gör laktosfri: använd grädde, mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3160 KJ / 755 kCal
Fett 38.7 g
Salt 3.58 g
Kolhydrater 72.3 g
Protein 25.4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept