Bucatini med krämigt isterband och rosmarin
En smakrik pastarätt med isterbandets innehåll. Stek innehållet med morötter och lök och blanda ned i den krämiga såsen. Servera tillsammans med gröna ärtor och krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna bucatini)
250 g små gröna ärtor
1 morot
1 rödlök
4 isterband
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
1/2 kruka rosmarin
1 msk smör
salt
peppar
1/2 kruka krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3234 KJ / 773 kCal
Fett36 g
Salt2.09 g
Kolhydrater79 g
Protein29 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott och mättande! Blev lite tråkigt som matlåda, jag rekommenderar att man kryddar lite extra innan man fryser in.
Tulle
2023-03-22