Isterbandspasta med spenat och citron

7
3
Isterbandspasta med spenat och citron

En snabblagad pasta med smakrika isterband och haricots verts. Dijonsenapen bidrar med en fin hetta och grädden rundar av smaken och gör den mustiga såsen härligt krämig. Babyspenaten snabbmarineras i frisk citron och blir ett fräscht tillbehör som lyfter hela rätten ytterligare.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017

Isterbandspasta med spenat och citron

Ingredienser

2 portioner
2
port spaghetti
1/2
förp haricots verts (à 150 g)
2
isterband
1
rödlök
1 tsk
olja
1 dl
matlagningsgrädde
1/2 dl
vatten
1/2 msk
dijonsenap
-
salt
-
peppar
1/2
citron
65 g
babyspenat

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Johanna

3/26/2020

Snyggt blir det inte men det är en otroligt god sås! Kul sätt att variera isterband på.

Redaktionen ICAse

3/26/2020

Hihi, spännande för både öga och gom. Hälsningar Ulrika

Irene

11/22/2017

För en italiensk familj var det här en utmaning. Men det var verkligen gott, så det här gör vi fler gånger

Åsa

11/15/2017

inte gott alls

Näringsvärde per portion

Energi 2982 KJ / 713 kCal
Fett 32 g
Salt 3 g
Kolhydrater 75 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept