Isterbandspasta med spenat och citron

En snabblagad pasta med smakrika isterband och haricots verts. Dijonsenapen bidrar med en fin hetta och grädden rundar av smaken och gör den mustiga såsen härligt krämig. Babyspenaten snabbmarineras i frisk citron och blir ett fräscht tillbehör som lyfter hela rätten ytterligare.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017

Ingredienser
2 portioner
2 port spaghetti
1/2 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
2 isterband
1 rödlök
1 tsk olja
1 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vatten
1/2 msk dijonsenap
salt
peppar
1/2 citron
65 g babyspenat
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2982 KJ / 713 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater75 g
Protein26 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och roligt med variation på isterband
Kristina
2021-09-23Det låter gott, och jo det Går att äta. Om man blundar...
Jessica
2021-03-11Snyggt blir det inte men det är en otroligt god sås! Kul sätt att variera isterband på.
Johanna
2020-03-26Hihi, spännande för både öga och gom. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-03-26