Isterbandspasta med spenat och citron | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Isterbandspasta med spenat och citron

En snabblagad pasta med smakrika isterband och haricots verts. Dijonsenapen bidrar med en fin hetta och grädden rundar av smaken och gör den mustiga såsen härligt krämig. Babyspenaten snabbmarineras i frisk citron och blir ett fräscht tillbehör som lyfter hela rätten ytterligare.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa och koka bönorna med pastan när det återstår 3 minuter av tiden.
  2. Dela och skrapa ur innehållet ur korvarna. Skala och skiva löken.
  3. Stek korvinnehållet och löken i oljan i en stekpanna och sänk värmen och häll över grädden och vattnet. Låt koka ihop någon minut och smaka av med senap, salt och peppar.
  4. Pressa citronen över spenaten och servera med isterbandssåsen, pastan och bönorna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port spaghetti
  • 1/2 förp haricots verts (à 150 g)
  • 2 isterband
  • 1 rödlök
  • 1 tsk olja
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • 1/2 citron
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2982 kJ / 713 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept