Isterbandspasta med spenat och citron
En snabblagad pasta med smakrika isterband och haricots verts. Dijonsenapen bidrar med en fin hetta och grädden rundar av smaken och gör den mustiga såsen härligt krämig. Babyspenaten snabbmarineras i frisk citron och blir ett fräscht tillbehör som lyfter hela rätten ytterligare.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017
Ingredienser
2 portioner
2 port spaghetti
1/2 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
2 isterband
1 rödlök
1 tsk olja
1 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vatten
1/2 msk dijonsenap
salt
peppar
1/2 citron
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2982 KJ / 713 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater75 g
Protein26 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Roligt med variation på Isterband!👌 Var ute efter syra så bytte ut vatten mot creme fraiche (alternativ kan vara syrad grädde). Spetsade till smaken med två klyftor pressad vitlök samt chiliflakes. Blev riktigt bra!!
Helene
2024-10-28Gott och roligt med variation på isterband
Kristina
2021-09-23Det låter gott, och jo det Går att äta. Om man blundar...
Jessica
2021-03-11