Linguine med blåmusslor och körsbärstomater

5
1
Linguine med blåmusslor och körsbärstomater

En underbar skaldjurspasta med ljuvliga smaker! I receptet ingår blåmusslor, vongole, vitt vin och tomatsås. Tillsätt persilja och chiliflakes för att sätta smakerna. En lyxig pastarätt som passar perfekt till helgmiddagen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Linguine med blåmusslor och körsbärstomater

Ingredienser

4 portioner
1 kg
färsk blåmusslor
2
förp frysta vongolemusslor (à 300 g) eller färska (300 g frysta motsvarar 600 färska)
2
vitlöksklyftor
1
kruka bladpersilja
250 g
körsbärstomater
6 dl
vitt vin
6 dl
tomatsås (se länk under steg 3)
4 msk
olivolja
-
salt
400 g
linguine
1 - 2 krm
chiliflakes
-
svartpeppar

För alla

Fri från laktos och mjökprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Maria

6/6/2020

Hittar inte länken i steg tre, som nämns!!?

Redaktionen ICAse

6/8/2020

Hej Maria! I dagsläget får man inte upp länkar i appen. Om du går in i receptet via ica.se så kan du klicka på länkar. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 3063 KJ / 733 kCal
Fett 22 g
Salt 4.48 g
Kolhydrater 91 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept