Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Linguine med blåmusslor och körsbärstomater

En underbar skaldjurspasta med ljuvliga smaker! I receptet ingår blåmusslor, vongole, vitt vin och tomatsås. Tillsätt persilja och chiliflakes för att sätta smakerna. En lyxig pastarätt som passar perfekt till helgmiddagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och rensa blåmusslorna. Släng dem som är trasiga. Är det någon som öppnat sig så knacka den försiktigt mot köksbänken. Stänger den sig inte så släng den. Är de skäggiga, skrapa dem försiktigt med en liten kniv. Tina vongolemusslorna om du använder frysta.
  2. Skala och skiva vitlöken tunt. Hacka persiljan och spar stjälkarna. Halvera tomaterna.
  3. Lägg musslorna i en bunke och tillsätt vinet, Tomatsåsen, hälften av vitlöken och persiljestjälkarna.
  4. Värm en stor kastrull. När kastrullen på spisen ryker av värme så häller du snabbt i musselblandningen och sätter på lock, skaka kastrullen lite så allt ligger under vätska.
  5. Låt koka kraftigt 2–5 minuter utan att lyfta locket. Alla musslor ska öppna sig men koka dem inte för länge, då blir de torra.
  6. Lyft försiktigt på locket, om de öppnat sig kan du stänga av värmen och lyfta upp musslorna med en hålslev och lägga åt sidan. Spar buljongen.
  7. Värm hälften av oljan i en ny kastrull. Stek resten av vitlöken på medelvärme tills den är gyllene. Tillsätt körsbärstomaterna och fräs någon minut under omrörning. Tillsätt sedan musselbuljongen och koka kraftigt ca 10 minuter tills såsen kokat ihop och blivit lite krämig. Smaka av med salt.
  8. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och häll tillbaka pastan i kastrullen.
  9. Tillsätt såsen, resten av oljan, persilja och smaka av med chiliflakes, svartpeppar och ev mer salt. Tillsätt hälften av musslorna och blanda ihop.
  10. Häll upp pastan på ett stort fat och toppa med resten av musslorna. Ringla över olivolja och servera.

För alla

Fri från laktos och mjökprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg färsk blåmusslor
  • 2 förp frysta vongolemusslor (à 300 g) eller färska (300 g frysta motsvarar 600 färska)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka bladpersilja
  • 250 g körsbärstomater
  • 6 dl vitt vin
  • 6 dl tomatsås (se länk under steg 3)
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • 400 g linguine
  • 1 - 2 krm chiliflakes
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3063 kJ / 733 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer