Linguine med blåmusslor och körsbärstomater
En underbar skaldjurspasta med ljuvliga smaker! I receptet ingår två sorters musslor, vitt vin och tomatsås. Tillsätt persilja och chiliflakes för att sätta smakerna. En lyxig pastarätt som passar perfekt till helgmiddagen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Ingredienser
4 portioner
1 kg färsk blåmusslor
2 förp frysta vongolemusslor (à 300 g) eller färska (300 g frysta motsvarar 600 färska)
2 vitlöksklyftor
1 kruka bladpersilja
250 g körsbärstomater
6 dl vitt vin
6 dl tomatsås (se länk under steg 3)
4 msk olivolja
salt
400 g linguine
1 - 2 krm chiliflakes
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3063 KJ / 733 kCal
Fett22 g
Salt4.48 g
Kolhydrater91 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ni har krånglat till det i onödan tycker jag.
Maj-britt
2024-03-06Hittar inte länken i steg tre, som nämns!!?
Maria
2020-06-06Hej Maria! I dagsläget får man inte upp länkar i appen. Om du går in i receptet via ica.se så kan du klicka på länkar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-08