Linguine med blåmusslor och körsbärstomater

6
1
Linguine med blåmusslor och körsbärstomater

En underbar skaldjurspasta med ljuvliga smaker! I receptet ingår blåmusslor, vongole, vitt vin och tomatsås. Tillsätt persilja och chiliflakes för att sätta smakerna. En lyxig pastarätt som passar perfekt till helgmiddagen.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Linguine med blåmusslor och körsbärstomater

Ingredienser

4 portioner
1 kg färsk blåmusslor
2 förp frysta vongolemusslor (à 300 g) eller färska (300 g frysta motsvarar 600 färska)
2 vitlöksklyftor
1 kruka bladpersilja
250 g körsbärstomater
6 dl vitt vin
6 dl tomatsås (se länk under steg 3)
4 msk olivolja
salt
400 g linguine
1 - 2 krm chiliflakes
svartpeppar

För alla

Fri från laktos och mjökprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Maria

2020-06-06

Hittar inte länken i steg tre, som nämns!!?

Redaktionen ICAse

2020-06-08

Hej Maria! I dagsläget får man inte upp länkar i appen. Om du går in i receptet via ica.se så kan du klicka på länkar. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 3063 KJ / 733 kCal
Fett 22 g
Salt 4.48 g
Kolhydrater 91 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden