Salade fruits de mer | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Salade fruits de mer

Salade fruits de mer ska du bjuda dina vänner som älskar musslor på. Blåmusslor, grönmusslor och pilgrimsmusslor steks i olivolja med vitlök, citronjuice och persilja och blir oerhört goda serverade med färskt bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 6 port.

  1. Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan, spara stjälkarna.
  2. Koka upp saltat vatten och persiljestjälkarna i en kastrull. Lägg i blå- och grönmusslor. Låt sjuda ca 3 minuter. Skaldjuren ska inte koka, bara bli varma.
  3. Häll av musslorna i en sil. Lägg ett lock över silen så de håller sig varma.
  4. Ställ kastrullen på spisen igen och värm olivolja. Fräs vitlöken utan att den tar färg. Vänd försiktigt ner musslorna och persiljan i blandningen. Pressa juicen från 1 citron över. Strö över 1/2 tsk flingsalt och 1 krm nymalen svartpeppar.
  5. Hetta upp en grillpanna (eller stekpanna). Grilla (eller stek) pilgrimsmusslorna ca 1 minut på varje sida så att de får grillränder. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
  6. Lägg upp musslorna på ett fat. Servera genast med vitt bröd, citron, olivolja och flingsalt.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg, men kontrollera innehållet om seafoodmix används (ägg och ev vete kan förekomma).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor knippa bladpersilja (à ca 50 g)
  • 2 l vatten
  • salt
  • 2 paket, frysta tinade blåmusslor utan skal (à 200 g) eller seafood mix (2 paket musslor motsvarar ca 500 g seafoodmix)
  • 1 paket frysta, tinade grönmussla med skal (à 400 g)
  • 150 g pilgrimsmusslor (frysta eller färska)
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 citroner
  • flingsalt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan