Vitlöksgratinerade musslor
De här vitlöksgratinerade blåmusslorna är lättlagade och fullkomligt utsökta. Med god smak av vitlök och parmesan i den krispiga gratineringen som toppar musslorna, blir det här en given succé med italiensk touch vid vilket tillfälle som helst.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 nät färska blåmusslor (à 1 kg) eller frysta (1 kg färska motsvarar 2 paket frysta à 450 g)
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
5 msk olivolja
3 dl vatten
1 1/2 dl finriven parmesan
1 1/2 msk finhackad persilja
4 msk ströbröd eller panko
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1898 KJ / 452 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater10 g
Protein38 g
Kommentarer
Ser gott ut. Ska jag göra.
Ingalill
2023-03-21Så gott och lätt att göra…..TOPPEN
Zuzana
2022-08-06Läser att man ska fördela ostblandnigen över musslorna men ser inget om ost i receptet. Jan Monsén
Jan
2022-01-13Hej Jan! I steg 5 gör du i ordning ostblandningen, parmesan är ju ost. Sen i steg 6 fördelar du ut den blandningen. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-01-13