Vitlöksgratinerade musslor

De här vitlöksgratinerade blåmusslorna är lättlagade och fullkomligt utsökta. Med god smak av vitlök och parmesan i den krispiga gratineringen som toppar musslorna, blir det här en given succé med italiensk touch vid vilket tillfälle som helst.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023

Ingredienser
4 portioner
1 nät färska blåmusslor (à 1 kg) eller frysta (1 kg färska motsvarar 2 paket frysta à 450 g)
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
5 msk olivolja
3 dl vatten
1 1/2 dl finriven parmesan
1 1/2 msk finhackad persilja
4 msk ströbröd eller panko
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
00:03:00
00:05:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1898 KJ / 452 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater10 g
Protein38 g
Kommentarer
Finns det något man kan förbereda i förväg i detta recept? Tex på förmiddagen om de ska serveras på kvällen? :)
Eleonora
2025-02-14Hej Eleonora! Ja, visst, du kan koka musslorna i förväg och plocka bort det ena skalet. Och förbereda toppingen men inte lägga på den på musslorna. Då går det ganska fort att göra det sista sen. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-02-14Toppengott blandar även i smör i ostblandningen,lite festligare tutch
Eva
2024-12-29Ser gott ut. Ska jag göra.
Ingalill
2023-03-21