Vitlöksgratinerade musslor

21
2
Vitlöksgratinerade musslor

De här vitlöksgratinerade blåmusslorna är lättlagade och fullkomligt utsökta. Med god smak av vitlök och parmesan i den krispiga gratineringen som toppar musslorna, blir det här en given succé med italiensk touch vid vilket tillfälle som helst.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Vitlöksgratinerade musslor

Ingredienser

4 portioner
1 nät färska blåmusslor (à 1 kg) eller frysta blåmusslor (1 kg färska motsvarar 2 paket frysta à 450 g)
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 1/2 dl finriven parmesan
1 1/2 msk finhackad persilja
4 msk ströbröd
1/2 tsk salt
1 krm peppar
5 msk olivolja

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Zuzana

2022-08-06

Så gott och lätt att göra…..TOPPEN

Jan

2022-01-13

Läser att man ska fördela ostblandnigen över musslorna men ser inget om ost i receptet. Jan Monsén

Redaktionen ICAse

2022-01-13

Hej Jan! I steg 5 gör du i ordning ostblandningen, parmesan är ju ost. Sen i steg 6 fördelar du ut den blandningen. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1898 KJ / 452 kCal
Fett 26 g
Salt 2 g
Kolhydrater 10 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden