Torsk med musselsås

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
3
Torsk med musselsås

Torsk med musselsås, eller ugnsbakad torskfilé som du serverar med en härlig sås på musslor, lök och morot. Musselsåsen är otroligt smakrik med kryddor, vin, fiskfond och tomatpuré i härlig mix och med potatis till fisken blir middagen komplett.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Torsk med musselsås

Ingredienser

4 portioner

Torsk

700 g torskfilé i portionsbitar, gärna torskrygg (Krav- eller MSC-märkt)
3/4 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Musselsås

2 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1 liten morot
1/2 tsk hela fänkålsfrön
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 msk konc fiskfond
2 dl vatten eller vitt vin
1 burk blåmusslor i lag (à 360 g)
2 - 3 msk hackad bladpersilja
3 krm socker
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott! Med Icas rökta musslor i olja blev det fantastiskt!

Cecilia

2022-02-20

Mycket gott.👍

Margareta

2020-05-17

Mycket gott. En favorit sedan länge!

Lennart

2020-04-04

Testa liknande recept

Laxsoppa med grädde och vitt vin
Betyg 4.4 av 5.
63 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torskchowder
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Guinnesskokta musslor med dill
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskrygg med velouté, musslor och krossade ärtor
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lättrimmad torsk med blåmusslor och champagnesås
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skaldjurspaella i långpanna
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga