Torsk med musselsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Torsk med musselsås

Torsk med musselsås, eller ugnsbakad torskfilé som du serverar med en härlig sås på musslor, lök och morot. Musselsåsen är otroligt smakrik med kryddor, vin, fiskfond och tomatpuré i härlig mix och med potatis till fisken blir middagen komplett.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Torsk: Lägg fiskbitarna i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Ställ i ugnen ca 20 minuter.
  3. Musselsås: Skala och finhacka vitlök, lök och morot fint.
  4. Stöt fänkålen grovt i en mortel. Fräs tillsammans med vitlök, lök och morot i olja i en kastrull utan att det tar färg.
  5. Rör i tomatpurén och låt den fräsa med 1 minut.
  6. Tillsätt tomater och fond samt vatten eller vin. Låt sjuda utan lock ca 10 minuter.
  7. Häll av musslorna, men spara lite av spadet, och tillsätt dem samt persiljan. Späd ev med spadet. Krydda med socker, salt och peppar. Servera musselsåsen till torsken, gärna med rostade potatishalvor (se Tips) och lättkokta grönsaker.

För alla

Fri från gluten. Läs noga på ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rostad potatis
Sätt ugnen på 225°C. Skär ca 1 kg delikatesspotatis i halvor. Lägg dem med snittytan ner i en lätt oljad ugnssäker form. Strö över flingsalt och peppar. Rosta i ugnen ca 20 minuter. Receptet är för 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
Torsk
  • 700 g torskfilé i portionsbitar, gärna torskrygg (Krav- eller MSC-märkt)
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
Musselsås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten morot
  • 1/2 tsk hela fänkålsfrön
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk konc fiskfond
  • 2 dl vatten eller vitt vin
  • 1 burk blåmusslor i lag (à 360 g)
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • 3 krm socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info