Torsk med musselsås
Torsk med musselsås, eller ugnsbakad torskfilé som du serverar med en härlig sås på musslor, lök och morot. Musselsåsen är otroligt smakrik med kryddor, vin, fiskfond och tomatpuré i härlig mix och med potatis till fisken blir middagen komplett.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010
Ingredienser
4 portioner
Torsk
700 g torskfilé i portionsbitar, gärna torskrygg (Krav- eller MSC-märkt)
3/4 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Musselsås
2 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1 liten morot
1/2 tsk hela fänkålsfrön
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 msk konc fiskfond
2 dl vatten eller vitt vin
1 burk blåmusslor i lag (à 360 g)
2 - 3 msk hackad bladpersilja
3 krm socker
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott! Med Icas rökta musslor i olja blev det fantastiskt!
Cecilia
2022-02-20Mycket gott.👍
Margareta
2020-05-17Mycket gott. En favorit sedan länge!
Lennart
2020-04-04