Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Sallad med blå kongopotatis och blåmusslor

En lyxig sallad med både blå kongopotatis och blåmusslor finner du i detta recept. Den kokade potatisen lägger upp fint på tallrik tillsammans med de utsökta, vinkokade blåmusslorna före du toppar med en god dressing av lök, kokspad, dill och olja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba potatisen och koka den mjuk i en kastrull. Låt potatisen svalna något och skala den. Skär potatisen i klyftor.
  2. Lägg musslorna i en gryta. Se till att alla är slutna, släng dem annars. Häll på vinet och koka musslorna ca 5 min. Låt dem svalna. Ta till vara 2 msk (för 4 port) av kokspadet.
  3. Finhacka löken. Blanda kokspadet med lök- och dillhack, salt, peppar och olja till en dressing.
  4. Fördela potatisklyftorna på tallrikar. Ta bort den ena skalhalvan från musslorna och lägg den andra skalhalvan på tallriken.
  5. Skeda dressingen över och servera med bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
I övrigt är rätten fri från mjölk och ägg.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 blå kongo potatis
  • ca 24 blåmusslor
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • dillkvistar till garnering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer