Linguine med avokadokräm och rostade kikärter
En krämig pastarätt med rostade kikärter slår aldrig fel. Här är det avokadon som är grunden till krämigheten, och den blandas med crème fraiche och soltorkade tomater. Kikärterna får en härlig smak och fin färg av att stekas i pannan innan dem strös över din skål av linguine!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2019
Ingredienser
4 portioner
2 förp kikärtor (à 380 g)
1 msk olja
1/2 tsk paprikapulver
1 krm chilipulver
2 krm gurkmeja
4 port pasta (gärna linguine)
2 avokador
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 dl lätt crème fraiche (paprika/chili)
200 g strimlade soltorkade tomater
200 g spetspaprika
1/2 ask gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2915 KJ / 697 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater78 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fullt ätbart, men finns mer spännande recept om man vill ha avokado i pastan. Prova "en riktigt grön pasta" istället!
Sara
2024-08-30