Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Limemarinerad torskrygg med mangoceviche

Limemarinerad torskrygg med mangoceviche är god som förrätt eller på en asiatisk buffé. Ceviche är en sydamerikansk sallad med rå, marinerad fisk, lime, chili och koriander. I vårt recept hackar du gurka, mango, salladslök och blandar i kaviar. Lägg cevichen på sallad och toppa med torsken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 4 förrättsportioner.

  1. Tina torsken och mango (om fryst används).
  2. Tärna torsken i 1/2 cm tärningar. Blanda tärningarna med 2 msk pressad limesaft och 1/2 tsk salt.
  3. Skala och tärna mangon. Skala, kärna ur och tärna gurkan.
  4. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Ansa och strimla salladslökarna.
  5. Grovhacka koriandern (spar några kvistar till garnering) och blanda med mango, gurka, chili, salladslök, olivolja och caviar. Smaksätt med ev. salt och svartpeppar.
  6. Plocka salladsbladen och lägg upp dem på ett fat. Skeda salladen i salladsbladen och toppa med marinerade torsktärningar.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 förrättsportioner men passar även för 8 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g djupfryst torskrygg (fryst i -18˚C i minst 3 dygn )
  • 1 färsk mango eller fryst mango i bitar (1 färsk mango motsvarar 250 g fryst)
  • 2 lime
  • salt
  • 1/2 gurka
  • 1 chilifrukt
  • 4 salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1/2 dl olivolja
  • 75 g röd caviar
  • svartpeppar
  • 3 gemsallad (huvuden)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1127 kJ / 270 kCal