Limemarinerad torskrygg med mangoceviche

Betyg 3.1 av 5.
33 personer har röstat
1
Limemarinerad torskrygg med mangoceviche

Limemarinerad torskrygg med mangoceviche är god som förrätt eller på en asiatisk buffé. Ceviche är en sydamerikansk sallad med rå, marinerad fisk, lime, chili och koriander. I vårt recept hackar du gurka, mango, salladslök och blandar i kaviar. Lägg cevichen på sallad och toppa med torsken.

Limemarinerad torskrygg med mangoceviche

Ingredienser

4 portioner
280 g djupfryst torskrygg (fryst i -18˚C i minst 3 dygn )
1 färsk mango eller fryst mango i bitar (1 färsk mango motsvarar 250 g fryst)
1 - 2 lime
salt
1/2 gurka
1 chilifrukt
4 salladslökar
1 kruka färsk koriander
1/2 dl olivolja
75 g röd caviar
svartpeppar
3 gemsallad (huvuden)

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 4 förrättsportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
33 personer har röstat

Kommentar

Varför står det inte hur länge man ska marinera fisken?

Alexandra

2024-03-02

Hej Alexandra! Tanken är att man gör alla steg i ett svep, så torsken marinerar medan man skär resten så det blir väl ungefär 15-20 minuter skulle jag tro. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-03-04

Näringsvärde per portion

Energi984 KJ / 235 kCal
Fett11 g
Salt1.1 g
Kolhydrater16 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Potatis- och majsplättar med rommig yoghurt
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad snackost med tre smaker
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svensk ”ceviche”
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxpytt med caviar
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjesill med brynt smör och rom
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kallrökt laxpasta med bellaverde och caviar
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga