Limemarinerad torskrygg med mangoceviche
Limemarinerad torskrygg med mangoceviche är god som förrätt eller på en asiatisk buffé. Ceviche är en sydamerikansk sallad med rå, marinerad fisk, lime, chili och koriander. I vårt recept hackar du gurka, mango, salladslök och blandar i kaviar. Lägg cevichen på sallad och toppa med torsken.
Ingredienser
4 portioner
280 g djupfryst torskrygg (fryst i -18˚C i minst 3 dygn )
1 färsk mango eller fryst mango i bitar (1 färsk mango motsvarar 250 g fryst)
1 - 2 lime
salt
1/2 gurka
1 chilifrukt
4 salladslökar
1 kruka färsk koriander
1/2 dl olivolja
75 g röd caviar
svartpeppar
3 gemsallad (huvuden)
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 4 förrättsportioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi984 KJ / 235 kCal
Fett11 g
Salt1.1 g
Kolhydrater16 g
Protein17 g
Kommentar
Varför står det inte hur länge man ska marinera fisken?
Alexandra
2024-03-02Hej Alexandra! Tanken är att man gör alla steg i ett svep, så torsken marinerar medan man skär resten så det blir väl ungefär 15-20 minuter skulle jag tro. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-04