Limemarinerad torskrygg med mangoceviche

Betyg 3.1 av 5.
33 personer har röstat
1
Limemarinerad torskrygg med mangoceviche

Limemarinerad torskrygg med mangoceviche är god som förrätt eller på en asiatisk buffé. Ceviche är en sydamerikansk sallad med rå, marinerad fisk, lime, chili och koriander. I vårt recept hackar du gurka, mango, salladslök och blandar i kaviar. Lägg cevichen på sallad och toppa med torsken.

Limemarinerad torskrygg med mangoceviche

Ingredienser

4 portioner
280 g  djupfryst torskrygg (fryst i -18˚C i minst 3 dygn )
1   färsk mango eller fryst mango i bitar (1 färsk mango motsvarar 250 g fryst)
1 - 2   lime
salt
1/2   gurka
1   chilifrukt
4   salladslökar
1   kruka färsk koriander
1/2 dl  olivolja
75 g  röd caviar
svartpeppar
3   gemsallad (huvuden)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 4 förrättsportioner.

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 förrättsportioner men passar även för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
33 personer har röstat

Kommentar

Varför står det inte hur länge man ska marinera fisken?

Alexandra

2024-03-02

Hej Alexandra! Tanken är att man gör alla steg i ett svep, så torsken marinerar medan man skär resten så det blir väl ungefär 15-20 minuter skulle jag tro. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-03-04

Näringsvärde per portion

Energi984 KJ / 235 kCal
Fett11 g
Salt1.1 g
Kolhydrater16 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Svensk ”ceviche”
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ceviche med färsk tonfisk och lax
Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ceviche med avokado och mango
Betyg 4.5 av 5.
155 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatis- och majsplättar med rommig yoghurt
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Syrlig räkceviche
Betyg 3.1 av 5.
227 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ceviche med sötpotatis
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga