Spenat- och körvelbrûlé med rom och rödlök
![Spenat- och körvelbrûlé med rom och rödlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_112727/cf_259/spenat-_och_korvelbrûlé_med_rom_och_rodlok.jpg)
De här spenat- och körvelbrûléerna gräddas och serveras i underdelen av ett äggskal – perfekta munsbitar, med andra ord! Men de är så goda att man gärna tar två…
![Spenat- och körvelbrûlé med rom och rödlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_112727/cf_259/spenat-_och_korvelbrûlé_med_rom_och_rodlok.jpg)
Ingredienser
8 bufféportioner
1 1/2 dl vispgrädde
30 g babyspenat
1/2 kruka körvel
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 äggulor
1 rödlök
75 g röd caviar
Till garnering
färsk dill
För alla
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Grädda brûléerna i äggskal som ställs i en form med grovt salt för att de ska stå stadigt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi392 KJ / 94 kCal
Fett9 g
Salt0.4 g
Kolhydrater2 g
Protein2 g
Kommentar
Måste testas
Monika
2015-03-26