Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Spenat- och körvelbrûlé med rom och rödlök

De här spenat- och körvelbrûléerna gräddas och serveras i underdelen av ett äggskal – perfekta munsbitar, med andra ord! Men de är så goda att man gärna tar två…

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Mixa grädde, spenat, körvel, salt, peppar och äggulor till en slät smet. Fyll smeten i äggkoppar.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme eller tills brûlén stelnat. Låt dem svalna.
  4. Skala och hacka löken fint.
  5. Till garnering: Toppa brûléerna med lök och caviar. Garnera med dill.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Grädda brûléerna i äggskal som ställs i en form med grovt salt för att de ska stå stadigt.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 30 g babyspenat
  • 1/2 kruka körvel
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 äggulor
  • 1 rödlök
  • 75 g röd caviar
Till garnering
  • färsk dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 392 kJ / 94 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer