Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatis- och majsplättar med rommig yoghurt

Det här en slags blandning av pannkakor, raggmunk och majsplättar som hela familjen kommer gilla. Till plättarna serveras en gurkyoghurt med ishavsrom. Smaskigt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman mjöl, mjölk och socker till en jämn smet. Vispa i äggen och tillsätt salt och peppar.
  2. Skala och riv potatisen fi nt. Låt majsen rinna av. Blanda ner potatisen och majsen i smeten. Stek plättar, ca 10 cm i diameter, i matfettet tills de är gyllenbruna på båda sidor.
  3. Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Skala och hacka löken och skär dillen grovt. Blanda gurka, lök, dill, caviar och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Dela och skär bort roten på salladen.
  5. Servera plättarna med gurkyoghurten och salladen.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: Använd mjölk, matfett och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ och yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk (gärna 3 %)
  • 1 tsk strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 600 g fast potatis
  • 300 g majskorn
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 kruka dill
  • 75 g röd caviar
  • 2 dl rysk yoghurt (17 %)
  • salt och peppar att smaka av med
  • 2 gemsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2980 kJ / 714 kCal