Potatis- och majsplättar med rommig yoghurt

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
0
Potatis- och majsplättar med rommig yoghurt

Det här en slags blandning av pannkakor, raggmunk och majsplättar som hela familjen kommer gilla. Till plättarna serveras en gurkyoghurt med ishavsrom. Smaskigt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012

Potatis- och majsplättar med rommig yoghurt

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl  vetemjöl
5 dl  mjölk (gärna 3 %)
1 tsk  strösocker
2   ägg
1 tsk  salt
1 krm  peppar
600 g  fast potatis
300 g  majskorn
2 msk  margarin
1   gurka
1   rödlök
1   kruka dill
75 g  röd caviar
2 dl  rysk yoghurt (17 %)
salt och peppar att smaka av med
2   gemsallad

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: Använd mjölk, matfett och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ och yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2667 KJ / 637 kCal
Fett23 g
Salt1.9 g
Kolhydrater81 g
Protein21 g

Testa liknande recept

Majsplättar med fetaröra
Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Limemarinerad torskrygg med mangoceviche
Betyg 3.1 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Majsplättar med fetaoströra
Betyg 3.2 av 5.
142 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bananpannkakor med bovete
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönsaksplättar med myntayoghurt
Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönärtsfritters med tzatziki och paprikasallad
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga