Potatis- och majsplättar med rommig yoghurt

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
0
Potatis- och majsplättar med rommig yoghurt

Det här en slags blandning av pannkakor, raggmunk och majsplättar som hela familjen kommer gilla. Till plättarna serveras en gurkyoghurt med ishavsrom. Smaskigt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012

Potatis- och majsplättar med rommig yoghurt

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
5 dl mjölk (gärna 3 %)
1 tsk strösocker
2 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
600 g fast potatis
300 g majskorn
2 msk margarin
1 gurka
1 rödlök
1 kruka dill
75 g röd caviar
2 dl rysk yoghurt (17 %)
salt och peppar att smaka av med
2 gemsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2667 KJ / 637 kCal
Fett23 g
Salt1.9 g
Kolhydrater81 g
Protein21 g

Testa liknande recept

Limemarinerad torskrygg med mangoceviche
Betyg 3.1 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Friterad snackost med tre smaker
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kallrökt laxpasta med bellaverde och caviar
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt torsk med romsås och gurka
Betyg 2.9 av 5.
187 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spenat- och körvelbrûlé med rom och rödlök
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjesill med brynt smör och rom
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga