Potatis- och majsplättar med rommig yoghurt
Det här en slags blandning av pannkakor, raggmunk och majsplättar som hela familjen kommer gilla. Till plättarna serveras en gurkyoghurt med ishavsrom. Smaskigt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012
Ingredienser
4 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
5 dl mjölk (gärna 3 %)
1 tsk strösocker
2 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
600 g fast potatis
300 g majskorn
2 msk margarin
1 gurka
1 rödlök
1 kruka dill
75 g röd caviar
2 dl rysk yoghurt (17 %)
salt och peppar att smaka av med
2 gemsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2667 KJ / 637 kCal
Fett23 g
Salt1.9 g
Kolhydrater81 g
Protein21 g
Kommentarer