Potatis- och majsplättar med rommig yoghurt

8
0
Potatis- och majsplättar med rommig yoghurt

Det här en slags blandning av pannkakor, raggmunk och majsplättar som hela familjen kommer gilla. Till plättarna serveras en gurkyoghurt med ishavsrom. Smaskigt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012

Potatis- och majsplättar med rommig yoghurt

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
5 dl mjölk (gärna 3 %)
1 tsk strösocker
2 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
600 g fast potatis
300 g majskorn
2 msk margarin
1 gurka
1 rödlök
1 kruka dill
75 g röd caviar
2 dl rysk yoghurt (17 %)
salt och peppar att smaka av med
2 gemsallad

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: Använd mjölk, matfett och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ och yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2667 KJ / 637 kCal
Fett 23 g
Salt 1.9 g
Kolhydrater 81 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden