Rysk sillsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rysk sillsallad

En rätt med östersjösmaker: syrlig rysk fil, sill, mandelpotatis, saltgurkor och caviar. Servera gärna på små bitar av knäckebröd eller kavring.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och koka mandelpotatisen sakta i saltat vatten. Häll av potatisen och låt den bli kall. Skala och skär i 1 cm tjocka skivor.
  2. Skala och hacka löken. Skär gurkan i tärningar. Häll av sillen och låt den rinna av, skär den i strimlor.
  3. Blanda potatis, lök, gurka, sill, caviar och smetana. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Till servering: Servera gärna med hembakt knäckebröd eller gör små canapéer av kavring.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana eller yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana eller yoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 8 (buffé)
  • 1 kg mandelpotatis
  • 1 rödlök
  • 2 hela saltgurkor
  • 1 förp inläggningssill på minuten (à 420 g)
  • 75 g röd caviar
  • 2 dl smetana eller matyoghurt
  • salt och peppar
  • 1 kruka dill
Till servering
  • ev hembakt knäckebröd eller kavring
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1038 kJ / 249 kCal