Limekyckling med cherrychilisås, färsk mango och wokade äggnudlar

9
6
Limekyckling med cherrychilisås, färsk mango och wokade äggnudlar

Saftig kyckling som får en söt och härlig smak av vitlök, honung och lime serveras med äggnudlar och krispiga vattenkastanjer. När du slutligen tillsätter cherrychilisåsen med smak av paprika, ingefära och chili blir rätten helt suverän!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998

Limekyckling med cherrychilisås, färsk mango och wokade äggnudlar

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingdelar (bröst eller klubbor)
2 msk olja till stekning
salt och peppar
2 msk flytande honung
2 pressade vitlöksklyftor
saft och skal av 1 lime
1 msk soja

Cherrychilisås

1 urkärnad och hackad, röd chilifrukt (gärna mild sort eller sk spansk peppar)
1 grovstrimlad röd paprika
50 g skalad och riven ingefära
1/2 grovhackad gul lök
1 msk olja
2 1/2 dl vatten
1/2 dl hönsbuljongtärning

Äggnudlar

175 g äggnudlar
1 burk vattenkastanjer (à 225 g)
200 g strimlad purjolök
1 msk olja

Till servering

1 mogen skivad mango

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Terese

2022-01-14

Mums! Inte enkelt, speciellt när det gäller att få klart allt samtidigt. Men gott! 1/2 hönsbuljongtärning och inte 1/2 dl hönsbuljong, eller?

Marie

2021-02-10

Favoritrecept när Buffé kom , la dock till lite tomatpuré i såsen för att runda av :) 2021 så byter jag ut purjolök till salladslök samt lägger till färsk broccoli . Mvh/Marie

Terese

2018-03-15

Enkelt!? Kan inte hålla med, men gott var det!