Limekyckling med cherrychilisås, färsk mango och wokade äggnudlar
Saftig kyckling som får en söt och härlig smak av vitlök, honung och lime serveras med äggnudlar och krispiga vattenkastanjer. När du slutligen tillsätter cherrychilisåsen med smak av paprika, ingefära och chili blir rätten helt suverän!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingdelar (bröst eller klubbor)
2 msk olja till stekning
salt
peppar
2 msk flytande honung
2 pressade vitlöksklyftor
saft och skal av 1 lime
1 msk soja
Cherrychilisås
1 urkärnad och hackad, röd chilifrukt (gärna mild sort eller sk spansk peppar)
1 grovstrimlad röd paprika
50 g skalad och riven ingefära
1/2 grovhackad gul lök
1 msk olja
2 1/2 dl vatten
1/2 dl hönsbuljongtärning
Äggnudlar
175 g äggnudlar
1 burk vattenkastanjer (à 225 g)
200 g strimlad purjolök
1 msk olja
Till servering
1 mogen skivad mango
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mums! Inte enkelt, speciellt när det gäller att få klart allt samtidigt. Men gott! 1/2 hönsbuljongtärning och inte 1/2 dl hönsbuljong, eller?
Terese
2022-01-14Favoritrecept när Buffé kom , la dock till lite tomatpuré i såsen för att runda av :) 2021 så byter jag ut purjolök till salladslök samt lägger till färsk broccoli . Mvh/Marie
Marie
2021-02-10Enkelt!? Kan inte hålla med, men gott var det!
Terese
2018-03-15