Köttfärssås med kokosmjölk
Hackad lök och vitlök fräses ihop med riven ingefära, såsen gör du med kokosmjölk och den något mildare japanska sojan, och minimajs bidrar med härligt krisp. Tillsammans med köttfärs och äggnudlar blir resultatet blir en pasta bolognese med asiatisk touch!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2013
Ingredienser
4 portioner
250 g äggnudlar
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk japansk soja
salt
peppar
1 förp minimajs (à 425 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3090 KJ / 740 kCal
Fett40 g
Kolhydrater54.3 g
Protein38.8 g
Kommentarer
Väldigt gott och enkelt! Använde inget vatten (endast buljongtärning), ingefära på kryddburk istället för färsk, samt följde tidigare kommentarer om lime och sambal oelek i grytan. Pricken över i:et var en påse med wookgrönsaker: minimajs, bambuskott, vattenkastanjer och broccoli. Mums! Kommer absolut göra igen 👍
Jessika
2024-12-12Inget vatten behövs, lite sambal olek är gott i och majskorn istf minimajs funkar bra.
Maria
2024-07-20Väldigt gott och enkelt
Andreas
2023-10-11