Köttfärssås med kokosmjölk

25
10
Köttfärssås med kokosmjölk

Hackad lök och vitlök fräses ihop med riven ingefära, såsen gör du med kokosmjölk och den något mildare japanska sojan, och minimajs bidrar med härligt krisp. Tillsammans med köttfärs och äggnudlar blir resultatet blir en pasta bolognese med asiatisk touch!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2013

Köttfärssås med kokosmjölk

Ingredienser

4 portioner
250 g äggnudlar
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk japansk soja
salt och peppar
425 g minimajs

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Isabelle

2023-01-26

Efter ha läst tidigare kommentarer testade jag med ris istället för nudlar samt hade i både sambal olek och lite limesaft. Blev mycket smakrikt och gott!

Elisabeth

2021-07-28

God smak! Jag använde högrevsfärs till köttfärssåsen. Såsen blev lite tunn men god med soyan som gav bra smak!

Malin

2021-01-17

Lite kvalmig och inte så fräsch gryta. Ingen höjdare.

Näringsvärde per portion

Energi 3090 KJ / 740 kCal
Fett 400 g
Kolhydrater 543 g
Protein 388 g
Läs mer om näringsvärden