Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttfärssås med kokosmjölk

Hackad lök och vitlök fräses ihop med riven ingefära, såsen gör du med kokosmjölk och den något mildare japanska sojan, och minimajs bidrar med härligt krisp. Tillsammans med köttfärs och äggnudlar blir resultatet blir en pasta bolognese med asiatisk touch!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala lök, vitlök och ingefära. Hacka lök och vitlök och riv ingefäran.
  3. Fräs lök, vitlök och färsen i oljan i en gryta.
  4. Rör ner kokosmjölk, buljong, ingefära och soja. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela majsen i mindre bitar och lägg den i köttfärssåsen och låt den bli varm.
  6. Servera köttfärssåsen med nudlarna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g äggnudlar
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 1/2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 msk japansk soja
  • salt och peppar
  • 425 g minimajs
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3090 kJ / 740 kCal