Wokade nudlar med kyckling
Härliga äggnudlar blir här en underbar wok tillsammans med kyckling och en vinägerblandning. Addera krispiga morötter och minimajs och strö över sesamfrön innan servering för en asien-inspirerad rätt. Ät gärna rätten med pinnar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2018
Ingredienser
4 portioner
250 g äggnudlar
3 morötter
1 förp minimajs (à 425 g)
2 msk olja
salt
peppar
ca 600 g strimlad kycklingfilé
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk strösocker
2 msk japansk soja
1 lime
1 msk sesamfrö
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör så här
Tips
Rör i 1/2 tsk sambal oelek i sojablandningen och blanda gärna i lite fisksås i woken (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2287 KJ / 547 kCal
Fett13 g
Salt3.62 g
Kolhydrater58 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, pytsade i lite sambal oelek + fisksås som det tipsades om. Det här gör vi om snart igen.
Niklas
2023-08-08God sås, bra även till andra wokrätter. Lök och vitlök är smakhöjare.
Emelie
2020-11-23barnvänlig, snabb, enkel och god vardagsrätt!
Johanna
2018-01-12