Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Wokade nudlar med kyckling

Härliga äggnudlar blir här en underbar wok tillsammans med kyckling och en vinägerblandning. Addera krispiga morötter och minimajs och strö över sesamfrön innan servering för en asien-inspirerad rätt. Ät gärna rätten med pinnar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala, dela och skiva morötterna. Dela majsen. Stek morötter och majs i hälften av oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Lyft upp på en tallrik.
  3. Stek kycklingen i resten av oljan. Salta och peppra.
  4. Blanda vinäger, socker och soja. Vänd ner nudlar, grönsaker och vinägerblandningen i pannan med kycklingen och rör runt.
  5. Skär limen i klyftor.
  6. Servera woken med lime och sesamfrö.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: välj risnudlar eller glasnudlar.

Tips

Rör i 1/2 tsk sambal oelek i sojablandningen och blanda gärna i lite fisksås i woken (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g äggnudlar
  • 3 morötter
  • 425 g minimajs
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • ca 600 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 2 msk japansk soja
  • 1 lime
  • 1 msk sesamfrö
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2287 kJ / 547 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept