Kycklingwok med nudlar

350
14
Kycklingwok med nudlar

I den här kycklingwoken samsas många ingredienser som tillsammans blir en utmärkt smakkombination med mycket inspiration från Centralasien. Det är chiliblandningen som ihop med soja och ingefära ger den rätta karaktären. Koka nudlarna enligt anvisning och du har ett perfekt tillbehör.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2015

Kycklingwok med nudlar

Ingredienser

4 portioner
4 port äggnudlar (gärna fullkorn)
2 röda paprikor
1/2 purjolök
1 burk minimajs (à 425 g)
1 msk riven färsk ingefära
1/2 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
1/2 dl vatten
ca 600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.

Gör så här

Tips

Rosta sesamfrön hastigt i het och torr stekpanna och strö över rätten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

350

Kommentarer

Pia

2022-07-29

Gott, lite för stark med sweet chili. Tar mindre nästa gång

Jessica

2022-05-27

Jättegod jag brukar hälla i en skvätt grädde med.

Tom

2022-04-07

Gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2018 KJ / 480 kCal
Fett 8 g
Salt 29 g
Kolhydrater 51 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden