Kycklingwok med nudlar

292
9 Klimatsmart
Kycklingwok med nudlar

I den här kycklingwoken samsas många ingredienser som tillsammans blir en utmärkt smakkombination med mycket inspiration från Centralasien. Det är chiliblandningen som ihop med soja och ingefära ger den rätta karaktären. Koka nudlarna enligt anvisning och du har ett perfekt tillbehör.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2015

Kycklingwok med nudlar

Ingredienser

4 portioner
4
port äggnudlar (gärna fullkorn)
2
röda paprikor
1/2
purjolök
1
burk minimajs (à 425 g)
1 msk
riven färsk ingefära
1/2 dl
sweet chilisås
2 msk
japansk soja
1/2 dl
vatten
ca 600 g
strimlad kycklingfilé
1 msk
olja
-
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.

Gör så här

Tips

Rosta sesamfrön hastigt i het och torr stekpanna och strö över rätten.

Vad tyckte du om receptet?

292

Kommentarer

Jesper

2020-11-07

Går utmärkt att byta ut kycklingfilléerna mot hälsans kök Filet pieces om man vill köra rätten vegetarisk!

Niklas

2020-07-15

Riktigt gott!

Anders

2020-05-19

Nja. Ingen höjdare.. tyvärr..

Näringsvärde per portion

Energi 2018 KJ / 480 kCal
Fett 8 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 51 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept