Kycklingwok med nudlar
I den här kycklingwoken samsas många ingredienser som tillsammans blir en utmärkt smakkombination med mycket inspiration från Centralasien. Det är chiliblandningen som ihop med soja och ingefära ger den rätta karaktären. Koka nudlarna enligt anvisning och du har ett perfekt tillbehör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port äggnudlar (gärna fullkorn)
2 röda paprikor
1/2 purjolök
1 burk minimajs (à 425 g)
1 msk riven färsk ingefära
1/2 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
1/2 dl vatten
ca 600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2018 KJ / 480 kCal
Fett8 g
Salt2.9 g
Kolhydrater51 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett bra grundrecept. Tog mindre paprika men tillsatte morot och vitlök. Ska testa med pak choi nästa gång. Kanske ytterligare lite styrka som sambal oelek eller färsk chili.
Emelie
2024-01-30Vi tar cashewnötter istället för minimajs.
Nina
2023-10-21Otroligt gott. En ny favorit.
Tina
2023-08-28