Hoisin-salladspaket
Nudlar med cashewnötter, tofu och rädisor i krispiga isbergsskålar. Och så sötsyrlig hoisindressing att ringla över. Servera gärna knapersteket, tärnat ankbröst till salladen. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 paket äggnudlar (à 250 g)
1 isbergssalladshuvud
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 salladslökar
1/2 dl cashewnötter
4 msk hoisinsås
4 lime
1 vitlöksklyfta
1 msk sesamolja
1 paket tofu (à 270 g)
1 knippe rädisor
1/2 kruka koriander
1 ask smörgåskrasse
ev sweet chilisås
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållsdeklarationerna på de färdiga produkterna.
Gör glutenfri: använd glutenfria nudlar eller glutenfri pasta. Kontrollera innehållet i hoisinsåsen eller ersätt den med t ex japansk sojasås.
Gör äggfri: använd äggfria nudlar eller äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2551 KJ / 610 kCal
Fett32 g
Salt0.58 g
Kolhydrater60 g
Protein17 g
Kommentarer