Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kyckling i röd curry och koriander

Kvällens middag bjuder på en smakresa till Asien. Klassisk kyckling i röd curry med kokosmjölk, purjolök och minimajs passar utmärkt med äggnudlar. Grovhacka koriandern och rör ner i kycklingen innan servering och middagen är fulländad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
  2. Stek kycklingen och majsen i oljan i en stekpanna. Rör ner currypasta och kokosmjölk blandad med majsstärkelsen.
  3. Strimla och rör i purjolök och sjud ca 6 minuter, smaka av med salt och eventuellt mer currypasta.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Grovhacka koriandern och rör ner i kycklingen.
  6. Servera kycklingen med nudlarna.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 300 g strimlad kycklingfilé
  • 125 g minimajs
  • 1 tsk olja
  • 2 tsk röd currypasta
  • 400 ml lätt kokosmjölk
  • 1 msk majsstärkelse
  • 100 g purjolök
  • salt
  • 2 port äggnudlar
  • 1 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2664 kJ / 637 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept