Kyckling i röd curry och koriander
Kvällens middag bjuder på en smakresa till Asien. Klassisk kyckling i röd curry med kokosmjölk, purjolök och minimajs passar utmärkt med äggnudlar. Grovhacka koriandern och rör ner i kycklingen innan servering och middagen är fulländad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2018
Ingredienser
2 portioner
300 g strimlad kycklingfilé
125 g minimajs
1 tsk olja
2 tsk röd currypasta
400 ml lätt kokosmjölk
1 msk majsstärkelse
100 g purjolök eller pak choi
salt
2 port äggnudlar
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2664 KJ / 637 kCal
Fett21 g
Salt4.96 g
Kolhydrater61 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer