Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Stekt hälleflundra med tomatsås och strimlat tillbehör

Stekt hälleflundra med tomatsås och strimlat tillbehör är en nyttig och proper fiskrätt för vardagskvällarna. Potatis, morötter och squash fräses i en wok och serveras till hälleflundran.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillbehör: Skala potatis och morötter. Skölj squashen. Strimla rotfrukter och squash i tunna strimlor.
  2. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Fräs strimlorna under omrörning ca 10 min. Krydda med salt.
  3. Sås: Koka upp ingredienserna till såsen i en kastrull och låt puttra några minuter.
  4. Stek hälleflundran i matfettet i en stekpanna ca 3 min/sida. Krydda med salt och citronpeppar.
  5. Fördela tillbehören på uppvärmda tallrikar. Lägg fisken ovanpå och häll såsen runt om. Garnera med dillkvistar.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Suprene (innehåller soja), byt mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 skivor hälleflundra (à ca 150 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • dillkvistar till garnering
Tillbehör
  • 3 potatisar
  • 1 - 1 1/2 morötter
  • 1/2 squash
  • 1 msk olja
  • 1/2 - 0,8 tsk salt
Sås
  • 2 dl passerade tomater
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 2 msk vitt vin
  • 1 pressad vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer