Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Gurk- och melonsalsa

Smakrik och fräsch gurk- och melonsalsa som passar utmärkt att servera till såväl fågel som fisk. Låt gurka och vattenmelon blandas med bland annat chili, vitvinsvinäger och dill. Tillsätt salt och peppar och du har en läcker salsa att bjuda på!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skär gurkan i ytterst små tärningar. Skala, kärna ur och skär melonen i ytterst små tärningar. Skölj, kärna ur och strimla chilin.
  2. Mixa dillen med olja, vinäger och vatten i en liten matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner gurka, melon och chili. Låt salsan stå kallt 1-2 tim att mogna i kylskåpet. Servera salsan till grillad fisk eller fågel. Passar utmärkt till grillspettet Limedoftande fiskspett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gurka
  • 1 klyfta vattenmelon (1 klyfta motsvarar ca 300 g)
  • 1 röd chili tex spansk peppar
  • 1/2 knippa dill
  • 3 msk olja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer