Ljummen sallad med tomatrostad brysselkål och basilika/ limeyoghurt
En fräsch sallad för alla sinnen som med fördel serveras ljummen antingen som den är eller som tillbehör till t ex kyckling. Den ljuvligt doftande yoghurtsåsen med lime och basilika blir som pricken över i:et till de tomatrostade brysselkålen och morötterna. Bon appetit!
Ingredienser
4 portioner
500 g brysselkål
ca 900 g amandinepotatis
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
200 g snackmorötter
2 msk tomatpesto
1 kruka basilika
2 dl turkisk yoghurt
1/2 lime (1/2 lime motsvarar 2 tsk limesaft)
1 cosmopolitansallad
Till servering
strimlad stekt kycklingfilé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1616 KJ / 388 kCal
Fett13 g
Salt2.2 g
Kolhydrater50 g
Protein10 g
Kommentarer