Vegokebab i libabröd med hummus

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
0Klimatsmart
Vegokebab i libabröd med hummus

Denna smakrika vegokebab ligger utmärkt i libabrödet ihop med snackgurka, tomater, sallad och picklad rödlök. Självklart hålls allt ihop med en rejäl klick hummus.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2023

Vegokebab i libabröd med hummus

Ingredienser

4 portioner

Picklad rödlök

1   rödlök
1/2 msk  ättiksprit (12%)
1/2 msk  strösocker
1 krm  salt
3 msk  vatten

Kebab

2   förp vegetarisk kebab (à 275 g)
1 msk  olja

Tillbehör

250 g  snackgurka
1/2   förp plommontomater (à 500 g)
1   kruksallad
1   förp hummus oliv (à 175 g)
4   libabröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Servera gärna med lite sesamfrön, rostad lök eller solroskärnor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2923 KJ / 670 kCal
Fett32 g
Salt5 g
Kolhydrater63 g
Protein33 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kebab med gräddfil och tomat
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Libarulle med kebab och vitlökskräm
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebab med tzatziki och sallad
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebab med tomat- och paprikasallad och fetaostkräm
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabpizza
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabrulle
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga