Färdig kycklingkebab med tillbehör
Den färdiga kycklingkebaben serverar du med tillbehör så som libabröd, snabbinlagd rödlök, tomater, sallad och upphettade pimiento de padron. Ät ihop med en generös klick av hummus och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2023
Ingredienser
2 portioner
1 rödlök
1 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
2 krm strösocker
2 tomater
1 kruka röd/grön sallad
1 förp kycklingkebab (à 275 g)
100 g pimiento de padron
2 tsk olivolja
2 libabröd (orientaliskt tunnbröd)
1 förp hummus (à 200 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3372 KJ / 809 kCal
Fett42 g
Salt2 g
Kolhydrater63 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Goda smaker, lätt att göra. Använde kycklingfilé i bitar med kebabkrydda i stället. Brödet var ingen höjdare, lite ”mastigt” för min smak.
Annika
2020-11-11