Kebab med vitlöksyoghurt och tomatsallad

6
1
Kebab med vitlöksyoghurt och tomatsallad

Här har du en snabblagad och kryddig rätt du enkelt svänger ihop. Den möra kebaben serveras med krämig vitlöksyoghurt och en fräsch tomatsallad. Ät det tillsammans med nykokt och fluffigt ris och du har din middag.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2017

Kebab med vitlöksyoghurt och tomatsallad

Ingredienser

2 portioner
2
port ris

Vitlöksyoghurt

1
vitlöksklyfta
1 dl
turkisk yoghurt
-
salt och peppar

Tomatsallad

2
tomater
250 g
snackgurka
1 tsk
olivolja
1 tsk
rödvinsvinäger
1 tsk
oregano
1/2
cosmopolitansallad

Till servering

300 g
kebabstrimlor
1 msk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Kim

6/24/2020

En väldigt enkel rätt som är god i sin helhet.

Näringsvärde per portion

Energi 3080 KJ / 737 kCal
Fett 39 g
Salt 4.46 g
Kolhydrater 64 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept