Kebab med vitlöksyoghurt och tomatsallad

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
1
Kebab med vitlöksyoghurt och tomatsallad

Här har du en snabblagad och kryddig rätt du enkelt svänger ihop. Den möra kebaben serveras med krämig vitlöksyoghurt och en fräsch tomatsallad. Ät det tillsammans med nykokt och fluffigt ris och du har din middag.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2017

Kebab med vitlöksyoghurt och tomatsallad

Ingredienser

2 portioner
2   port ris

Vitlöksyoghurt

1   vitlöksklyfta
1 dl  turkisk yoghurt
salt och peppar

Tomatsallad

2   tomater
250 g  snackgurka
1 tsk  olivolja
1 tsk  rödvinsvinäger
1 tsk  oregano
1/2   cosmopolitansallad

Till servering

300 g  kebabstrimlor
1 msk  olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

En väldigt enkel rätt som är god i sin helhet.

Kim

2020-06-24

Näringsvärde per portion

Energi3080 KJ / 737 kCal
Fett39 g
Salt4.46 g
Kolhydrater64 g
Protein31 g

Testa liknande recept

Kebabwrap med avokado
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabgryta med paprika och ris
Betyg 4.2 av 5.
105 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebab med vitlökssås
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabstrimlor med vitlöksfil och ris
Betyg 3.8 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebab med krämig hummus
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegokebab i libabröd med hummus
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga