Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kebab med vitlöksyoghurt och tomatsallad

Här har du en snabblagad och kryddig rätt du enkelt svänger ihop. Den möra kebaben serveras med krämig vitlöksyoghurt och en fräsch tomatsallad. Ät det tillsammans med nykokt och fluffigt ris och du har din middag.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Vitlöksyoghurt: Pressa vitlöken i yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  3. Tomatsallad: Skär tomaterna och gurkan i bitar. Blanda med olja, vinäger och oregano. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär salladen i bitar.
  5. Till servering: Stek köttet i oljan i en stekpanna.
  6. Servera kebabköttet med ris, yoghurt och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
Vitlöksyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • salt och peppar
Tomatsallad
  • 2 tomater
  • 250 g snackgurka
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 cosmopolitansallad
Till servering
  • 300 g kebabstrimlor
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3080 kJ / 737 kCal