Kebab med vitlöksyoghurt och tomatsallad
Här har du en snabblagad och kryddig rätt du enkelt svänger ihop. Den möra kebaben serveras med krämig vitlöksyoghurt och en fräsch tomatsallad. Ät det tillsammans med nykokt och fluffigt ris och du har din middag.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2017
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
Vitlöksyoghurt
1 vitlöksklyfta
1 dl turkisk yoghurt
salt
peppar
Tomatsallad
2 tomater
250 g snackgurka
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk oregano
1/2 cosmopolitansallad
Till servering
300 g kebabstrimlor
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3080 KJ / 737 kCal
Fett39 g
Salt4.46 g
Kolhydrater64 g
Protein31 g
Kommentarer
Gott! Vi hade pasta till pga önskemål från familjemedlem om kebabpasta.🙂
Vibeke
2024-05-11En väldigt enkel rätt som är god i sin helhet.
Kim
2020-06-24