Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Enkel köttfärslimpa med tomat och rostad lök

Köttfärslimpa är bekväm middagsmat som sköter sig själv i ugnen och i det här enkla receptet så smaksätt blandfärsen med tomatpesto och rostad lök. Minsta möjliga tillagningstid och goda smaker. Bättre kan det väl inte bli?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Koka potatisen. 
  3. Blanda köttfärsen med den rostade löken och hälften av peston. Tryck ut färsen i två smala och platta köttfärslimpor (för 4 port) i en liten ugnsform.
  4. Sätt in formen i ugnen ca 20 minuter eller tills färsen har en innertemperatur på 70˚C.
  5. Koka upp grädden med resten av peston, salt och peppar. 
  6. Skär salladen i bitar.
  7. Servera köttfärslimpan med potatis och sallad.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: väl en mjölkproteinfri pesto. Byt matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj en pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Smaksätt färsen med timjan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 500 g blandfärs
  • 2 dl rostad lök
  • 130 g tomatpesto
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 kruka sallad
Att ha hemma
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3534 kJ / 847 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer