Kronärtskockspizza med yoghurt och ärter

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Kronärtskockspizza med yoghurt och ärter

Att ”baka” pizza på pitabröd är en riktigt knaprig delikatess! Vad du toppar dina pitabröd med väljer du själv, men får vi föreslå en veggo-variant med pesto, tjock yoghurt, marinerade kronärtskockor och mosade gröna ärter eller sojabönor? Jättegott!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Kronärtskockspizza med yoghurt och ärter

Ingredienser

4 st
2   pitabröd
4 msk  pesto
2 dl  turkisk yoghurt (10%)
2 dl  marinerade kronärtskockor
1 1/2 dl  mosade gröna ärtor eller frysta, tinade sojabönor
myntablad
flingsalt
svartpeppar
olivolja

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet och peston. Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet och peston, alt mixa egen pesto fri från ost, av färsk basilika, pinje- eller valnötter, vitlök och olja. Byt yoghurt mot soja, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: kontrollera peston och brödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1400 KJ / 337 kCal
Fett21.4 g
Salt2.15 g
Kolhydrater24.3 g
Protein9.2 g

Testa liknande recept

Toast med kantarellost och bresaola
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med parmaskinka och grönsaker
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tortillapizza med crème fraiche och kronärtskocka
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Knäckebrödspizza med tomatpesto
Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Libapizza med timjan och mozzarella
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga