Kronärtskockspizza med yoghurt och ärter

7
0
Kronärtskockspizza med yoghurt och ärter

Att ”baka” pizza på pitabröd är en riktigt knaprig delikatess! Vad du toppar dina pitabröd med väljer du själv, men får vi föreslå en veggo-variant med pesto, tjock yoghurt, marinerade kronärtskockor och mosade gröna ärter eller sojabönor? Jättegott!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Kronärtskockspizza med yoghurt och ärter

Ingredienser

4 st
2
pitabröd
4 msk
pesto
2 dl
turkisk yoghurt (10%)
2 dl
marinerade kronärtskockor
1 1/2 dl
mosade gröna ärtor eller frysta, tinade sojabönor
-
myntablad
-
flingsalt
-
svartpeppar
-
olivolja

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet och peston. Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet och peston, alt mixa egen pesto fri från ost, av färsk basilika, pinje- eller valnötter, vitlök och olja. Byt yoghurt mot soja, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: kontrollera peston och brödet.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1400 KJ / 337 kCal
Fett 21.4 g
Salt 2.15 g
Kolhydrater 24.3 g
Protein 9.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept