UNDER 30 MIN | Enkel

Kronärtskockspizza med yoghurt och ärter

Att ”baka” pizza på pitabröd är en riktigt knaprig delikatess! Vad du toppar dina pitabröd med väljer du själv, men får vi föreslå en veggo-variant med pesto, tjock yoghurt, marinerade kronärtskockor och mosade gröna ärter eller sojabönor? Jättegott!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela pitabröd längs med. Lägg med utsidan nedåt på en bakpappersklädd plåt.
  2. Bred på pesto och turkisk yoghurt. Fördela marinerade kronärtskockor i små bitar.
  3. Grädda i mitten av ugnen 10–15 minuter på 200°C.
  4. Klicka på grovt mosade gröna ärter eller frysta, tinade sojabönor, myntablad, flingsalt och svartpeppar. Ringla över olivolja.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet och peston. Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet och peston, alt mixa egen pesto fri från ost, av färsk basilika, pinje- eller valnötter, vitlök och olja. Byt yoghurt mot soja, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: kontrollera peston och brödet.

Ingredienser

Portioner: 4 st
  • 2 pitabröd
  • 4 msk pesto
  • 2 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 2 dl marinerade kronärtskockor
  • 1 1/2 dl mosade gröna ärter eller frysta, tinade sojabönor
  • myntablad
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • olivolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 1400 kJ / 337 kCal