Knäckebrödspizza med tomatpesto

22
1
Knäckebrödspizza med tomatpesto

Har du ett stort runt knäckebröd hemma kan du göra en knaprig knäckebrödspizza. När osten har smält toppar du med favoriter som salami, oliver och ruccola. Det bästa av allt är att middagen är klar på ett kick.

Knäckebrödspizza med tomatpesto

Ingredienser

4 portioner
1 kaka knäckebröd (normalgräddat)
4 msk pesto tomat
125 g mozzarella
6 skivor rökt skinka eller 12 skivor salami
1/2 kruka oregano
1/2 påse rucola (à 65 g)
ca 1 dl marinerade kronärtskockor
ca 1 dl oliver

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mozzarella. Byt ut pesto mot kräm av soltorkade tomater.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentar

Linda

2017-11-22

Supergott! Lätt och enkelt till fördrinken!

Näringsvärde per portion

Energi 1492 KJ / 356 kCal
Fett 30 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 6 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden