Knäckebrödspizza med tomatpesto | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Knäckebrödspizza med tomatpesto

Har du ett stort runt knäckebröd hemma kan du göra en knaprig knäckebrödspizza. När osten har smält toppar du med favoriter som salami, oliver och ruccola. Det bästa av allt är att middagen är klar på ett kick.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper. Bred ett tunt lager tomatpesto på brödet.
  3. Skär mozzarellan i tunna skivor och lägg ut dem över brödet.
  4. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills osten smält och fått en vacker färg.
  5. Lägg på skinka, oregano, ruccola, kronärtskockor och oliverna.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mozzarella. Byt ut pesto mot kräm av soltorkade tomater.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kaka knäckebröd (normalgräddat)
  • 4 msk pesto tomat
  • 125 g mozzarella
  • 6 skivor rökt skinka eller 12 skivor salami
  • 1/2 kruka oregano
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
  • ca 1 dl marinerade kronärtskockor
  • ca 1 dl oliver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1492 kJ / 356 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept