Pizza vegetariana
Alla som älskar pizza räcker upp en hand! Här görs en mycket god pizza vegetariana på en luftig pizzabotten som toppas med rödlök, tomater, färska champinjoner, kronärtskocka, kalamataoliver och såklart riven ost!
Ingredienser
4 portioner
Deg: (eller se tips)
700 g pizzamjöl (gärna Kungsörnen, 700 g motsvarar ca 12 dl) + extra till utbakning
1 tsk salt
50 g jäst
1 tsk strösocker
5 dl fingervarmt vatten (37°C)
Tomatsås:
1/2 förp hela burktomater (à 390 g)
1/2 tsk torkad basilika
1 krm salt
2 krm svartpeppar
Topping:
1 rödlök
2 tomater
8 färska champinjoner
1 förp marinerad kronärtskocka (à 190 g)
1 dl kalamataoliver med kärnor
2 förp riven Audu ost eller annan ost (à 140 g)
salt
peppar
1 tsk torkad oregano
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer