Laxpanna
Lättlagad och läcker laxpanna med champinjoner och smak av vitlök, vitt vin, saffran och chili, som ger rätten lite sting. En förträfflig smakförnimmelse som passar såväl till vardag som till fest. Servera gärna med ris eller pasta.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005
Ingredienser
4 portioner
500 g skinn- och benfri laxfilé
200 g små färska champinjoner
1/2 röd chilifrukt
2 vitlöksklyftor
2 msk smör- och rapsolja
1/2 g saffran
2 msk tomatpuré
1 dl vitt torrt vin
4 dl vatten
1 msk konc fiskfond
1 dl crème fraiche
salt
nymalen svartpeppar
maizenaredning
pasta elller fullkornsris till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2990 KJ / 720 kCal
Fett38 g
Kommentarer
Jag glömde att köpa saffran, men det blev gott i alla fall. Ganska starkt blev det, men det beror väl på vilken chilisort man använder.
Johanna
2007-06-12Jag glömde att köpa creme fraiche, och lagade den med vispgrädde istället - det fungerade bra. Lite för tunn för pasta, tror jag (där hade redningen behövts), men till bulgur funkade det utmärkt. Och god var den!
Monika
2006-12-26Suveränt gott och lättlagat. Vill man förbereda kan man göra såsen tidigare. Den blir bara godare ju längre den puttrar. Lägg i laxen till sist. Den får gärna vara lite rosa i mitten när den serveras
Per-ola
2005-12-08