Kycklingfilé med broccoli och fullkornsris

8
2
Kycklingfilé med broccoli och fullkornsris

Välsmakande fågelrätt med fullkornsris och tomatsallad. Låt kycklingen sjuda tillsammans med broccoli i vatten och färskost för krämig smak. Kryddas efter smak och garneras med örter.

Kycklingfilé med broccoli och fullkornsris

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer (à ca 120 g)
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
125 g färskost (max 12%)
2 1/2 dl vatten
300 g djupfryst broccoli

Garnering

färska örter

Till servering

fullkornsris
tomatsallad med coctailkapris

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskosten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: Byt ut färskosten mot laktosfri crème fraiche (alt låglaktos crème fraiche).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Anna

2009-02-08

Det här har blivit en favorit i familjen! Gott, frächt och enkelt. Funkar bra att micra resterna i låda till lunchen. Tomatsalladen med kapris passar suveränt till.

Christer

2007-01-29

Receptet som sådant är bra. Jag har ett enklare på kyckling. Kräver lite mer planering. Ensamhushåll så receptet är för en person: På morgonen ta ut en kycklingfilè från frysen, häll grillkrydda på båda sidor. 1 msk ca. Låt köttet ligga på tallrik i kylskåpet under dagen. Kvällen ta ut tallriken och låt filèn temperera sig 20 min. Värm ugnen under tiden till 200 grader. Stek filèn ( jag lägger den på bakplåtsduk i långpannan) 35 minuter. Ibland steker jag klyftpotatis bredvid. Som jag förvällt först i 5 minuter. Då blir stektiden ca 20 minuter. eller kokar pasta/ris. Broccolin tillreder jag genom att lägga frysta buketter i kokande vatten. Stänga av värmen. Efter en minut, beror ju givetvis på mängden, ta upp.

Näringsvärde per portion

Energi 4330 KJ / 1035 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden