Kycklingfilé med broccoli och fullkornsris
Välsmakande fågelrätt med fullkornsris och tomatsallad. Låt kycklingen sjuda tillsammans med broccoli i vatten och färskost för krämig smak. Kryddas efter smak och garneras med örter.
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer (à ca 120 g)
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
125 g färskost (max 12%)
2 1/2 dl vatten
300 g djupfryst broccoli
Garnering
färska örter
Till servering
fullkornsris
tomatsallad med coctailkapris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4330 KJ / 1035 kCal
Fett17.7 g
Kommentarer
Det här har blivit en favorit i familjen! Gott, frächt och enkelt. Funkar bra att micra resterna i låda till lunchen. Tomatsalladen med kapris passar suveränt till.
Anna
2009-02-08Receptet som sådant är bra. Jag har ett enklare på kyckling. Kräver lite mer planering. Ensamhushåll så receptet är för en person: På morgonen ta ut en kycklingfilè från frysen, häll grillkrydda på båda sidor. 1 msk ca. Låt köttet ligga på tallrik i kylskåpet under dagen. Kvällen ta ut tallriken och låt filèn temperera sig 20 min. Värm ugnen under tiden till 200 grader. Stek filèn ( jag lägger den på bakplåtsduk i långpannan) 35 minuter. Ibland steker jag klyftpotatis bredvid. Som jag förvällt först i 5 minuter. Då blir stektiden ca 20 minuter. eller kokar pasta/ris. Broccolin tillreder jag genom att lägga frysta buketter i kokande vatten. Stänga av värmen. Efter en minut, beror ju givetvis på mängden, ta upp.
Christer
2007-01-29