Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chorizostroganoff med gult ris

Prova på att göra en smakrik variant av korvstroganoff med detta recept på chorizostroganoff med gult ris! Du gör stroganoffen av bland annat fullkornsris, chorizokorvar, lök, paprika, kidneybönor och grädde. Enkelt och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka fullkornsriset enligt anvisning på paketet. Låt gurkmeja koka med.
  2. Skär korven i slantar. Skala och finhacka löken.
  3. Fräs lök och korv i smör i en wok eller annan stor panna tills löken är gyllenbrun och korven får lite färg.
  4. Skölj, dela och kärna ur paprikan. Skär den i stavar. Låt fräsa med korven tills den får lite färg.
  5. Spola av kidneybönorna i kallt vatten. Lägg ner dem i pannan tillsammans med krossade tomater och chilisås. Låt koka i 5-10 minuter. Tillsätt matlagningsgrädden och smaka av med salt.
  6. Servera med Spröd sallad med fårost och rödlök.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på korvarna.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd havre- eller sojabaserad gräddprodukt och mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl fullkornsris
  • 2 1/2 tsk gurkmeja
  • 2 chorizokorvar
  • 1 gul lök
  • smör till stekning
  • 1 röd paprika
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 1/2 msk stark chilisås
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan