Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklinggryta med kabanoss och syltlök

En riktigt matig och mättande gryta med smak av kyckling, kabanoss och syltlök. Kycklinggrytan är riktigt läcker och serveras bäst med nykokt fullkornsris vid sidan av.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kycklinglårfiléerna i halvor. Bryn dem i oljan i en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Tillsätt kabanossen och stek ytterligare några minuter.
  3. Rör ner grädden och vatten och koka ca 5 minuter. Kärna ur och skär paprikan i bitar.  Lägg i paprikan och syltlök mot slutet av koktiden. Red eventuellt av grytan med majsstärkelse utrört i vatten.
  4. Servera grytan med fullkornsris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kabanossen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde. Byt ut maizenaredning mot majsmjöl.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot havre-, ris- eller sojagräddersättning. Byt ut maizenaredning mot majsmjöl.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port fullkornsris
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 240 g kabanoss skuren i skivor
  • 1 msk olja
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk mejram
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 paprika
  • 1 dl syltlök
  • ev maizenaredning för ljusa såser
  • 3 msk bladpersilja
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2198 kJ / 522 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden