Denna gratinerade gösfilé tar sin tid att göra men smakerna blir verkligen framstående. Gösfiléerna gratineras i en krämig gratängsås på bland annat vitt vin, fiskfond och vispgrädde innan du serverar fisken med lite färsk dill och löjrom.
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2004
Fri från glutenfri.
Gör mjölkfri: använd fiskbuljong i stället för fiskfond kontrollera innehållet i buljongen. Använd mjölkfri gräddprodukt från Oatly eller Beneviva i stället för vispgrädde. Välj majsstärkelse, Maizena, utrörd i lite vatten i stället för ljus maizenaredning.
Gör äggfri: uteslut äggulorna och red i stället såsen med majsstärkelse, Maizena.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Camilla
2008-11-09Det här var väldigt omständigt att laga. Visst, det är ett avancerat recept, men mycket hade kunnat göras lättare. Fisken kan ju kokas färdig i ugnen och spenaten likaså. På så sätt sparar man in två kastruller. Men o så gott det blev!
Ulla-maj
2004-10-09Mycket gott ! Glöm inte löjrommen och ett Frankenvin till var inte så dumt.Vi åt glass och jordgubbar till efterätt. Mums!