Gratinerad gösfilé
Denna gratinerade gösfilé tar sin tid att göra men smakerna blir verkligen framstående. Gösfiléerna gratineras i en krämig gratängsås på bland annat vitt vin, fiskfond och vispgrädde innan du serverar fisken med lite färsk dill och löjrom.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004
Ingredienser
6 portioner
1 kg gösfilé
5 dl ris
1/2 dl finhackad schalottenlök
3 dl vitt vin eller matlagningsvin
5 dl vatten
2 msk konc fiskfond
4 dl vispgrädde
1 - 1 1/2 msk ljus maizenaredning
2 påsar färsk bladspenat (à 150 g)
1 msk finhackad vitlök
2 msk olivolja
200 g skalade räkor
2 äggulor
dill till garnering
50 g löjrom
För alla
Fri från glutenfri.
Gör mjölkfri: använd fiskbuljong i stället för fiskfond kontrollera innehållet i buljongen. Använd mjölkfri gräddprodukt från Oatly eller Beneviva i stället för vispgrädde. Välj majsstärkelse, Maizena, utrörd i lite vatten i stället för ljus maizenaredning.
Gör äggfri: uteslut äggulorna och red i stället såsen med majsstärkelse, Maizena.
Gör så här
Receptet är avsett för 6 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här var väldigt omständigt att laga. Visst, det är ett avancerat recept, men mycket hade kunnat göras lättare. Fisken kan ju kokas färdig i ugnen och spenaten likaså. På så sätt sparar man in två kastruller. Men o så gott det blev!
Camilla
2008-11-09Mycket gott ! Glöm inte löjrommen och ett Frankenvin till var inte så dumt.Vi åt glass och jordgubbar till efterätt. Mums!
Ulla-maj
2004-10-09