Gratinerad gösfilé

15
2
Gratinerad gösfilé

Denna gratinerade gösfilé tar sin tid att göra men smakerna blir verkligen framstående. Gösfiléerna gratineras i en krämig gratängsås på bland annat vitt vin, fiskfond och vispgrädde innan du serverar fisken med lite färsk dill och löjrom.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Gratinerad gösfilé

Ingredienser

6 portioner
1 kg gösfilé
5 dl ris
1/2 dl finhackad schalottenlök
3 dl vitt vin eller matlagningsvin
5 dl vatten
2 msk konc fiskfond
4 dl vispgrädde
1 - 1 1/2 msk ljus maizenaredning
2 påsar färsk bladspenat (à 150 g)
1 msk finhackad vitlök
2 msk olivolja
200 g skalade räkor
2 äggulor
dill till garnering
50 g löjrom

För alla

Fri från glutenfri.
Gör mjölkfri: använd fiskbuljong i stället för fiskfond kontrollera innehållet i buljongen. Använd mjölkfri gräddprodukt från Oatly eller Beneviva i stället för vispgrädde. Välj majsstärkelse, Maizena, utrörd i lite vatten i stället för ljus maizenaredning.
Gör äggfri: uteslut äggulorna och red i stället såsen med majsstärkelse, Maizena.

Gör så här

Receptet är avsett för 6 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Camilla

2008-11-09

Det här var väldigt omständigt att laga. Visst, det är ett avancerat recept, men mycket hade kunnat göras lättare. Fisken kan ju kokas färdig i ugnen och spenaten likaså. På så sätt sparar man in två kastruller. Men o så gott det blev!

Ulla-maj

2004-10-09

Mycket gott ! Glöm inte löjrommen och ett Frankenvin till var inte så dumt.Vi åt glass och jordgubbar till efterätt. Mums!