Gratinerad gösfilé

Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
2
Gratinerad gösfilé

Denna gratinerade gösfilé tar sin tid att göra men smakerna blir verkligen framstående. Gösfiléerna gratineras i en krämig gratängsås på bland annat vitt vin, fiskfond och vispgrädde innan du serverar fisken med lite färsk dill och löjrom.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Gratinerad gösfilé

Ingredienser

6 portioner
1 kg  gösfilé
5 dl  ris
1/2 dl  finhackad schalottenlök
3 dl  vitt vin eller matlagningsvin
5 dl  vatten
2 msk  konc fiskfond
4 dl  vispgrädde
1 - 1 1/2 msk  ljus maizenaredning
2   påsar färsk bladspenat (à 150 g)
1 msk  finhackad vitlök
2 msk  olivolja
200 g  skalade räkor
2   äggulor
dill till garnering
50 g  löjrom

För alla

Fri från glutenfri.
Gör mjölkfri: använd fiskbuljong i stället för fiskfond kontrollera innehållet i buljongen. Använd mjölkfri gräddprodukt från Oatly eller Beneviva i stället för vispgrädde. Välj majsstärkelse, Maizena, utrörd i lite vatten i stället för ljus maizenaredning.
Gör äggfri: uteslut äggulorna och red i stället såsen med majsstärkelse, Maizena.

Gör så här

Receptet är avsett för 6 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Det här var väldigt omständigt att laga. Visst, det är ett avancerat recept, men mycket hade kunnat göras lättare. Fisken kan ju kokas färdig i ugnen och spenaten likaså. På så sätt sparar man in två kastruller. Men o så gott det blev!

Camilla

2008-11-09

Mycket gott ! Glöm inte löjrommen och ett Frankenvin till var inte så dumt.Vi åt glass och jordgubbar till efterätt. Mums!

Ulla-maj

2004-10-09

Testa liknande recept

Göstimbal med löjromstopp och skummig dillsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kumminbakad gös
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gös i folie
Betyg 2.8 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gös Ebba Brahe
Betyg 3.2 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pastramigös
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gös på purjolöksbädd
Betyg 2.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga