Laxpanna

Betyg 3.4 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Laxpanna

Lättlagad och läcker laxpanna med champinjoner och smak av vitlök, vitt vin, saffran och chili, som ger rätten lite sting. En förträfflig smakförnimmelse som passar såväl till vardag som till fest. Servera gärna med ris eller pasta.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Laxpanna

Ingredienser

4 portioner
500 g skinn- och benfri laxfilé
200 g små färska champinjoner
1/2 röd chilifrukt
2 vitlöksklyftor
2 msk smör- och rapsolja
1/2 g saffran
2 msk tomatpuré
1 dl vitt torrt vin
4 dl vatten
1 msk konc fiskfond
1 dl crème fraiche
salt
nymalen svartpeppar
maizenaredning
pasta elller fullkornsris till servering

Gör så här

00:04:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Jag glömde att köpa saffran, men det blev gott i alla fall. Ganska starkt blev det, men det beror väl på vilken chilisort man använder.

    Johanna

  • Jag glömde att köpa creme fraiche, och lagade den med vispgrädde istället - det fungerade bra. Lite för tunn för pasta, tror jag (där hade redningen behövts), men till bulgur funkade det utmärkt. Och god var den!

    Monika

  • Suveränt gott och lättlagat. Vill man förbereda kan man göra såsen tidigare. Den blir bara godare ju längre den puttrar. Lägg i laxen till sist. Den får gärna vara lite rosa i mitten när den serveras

    Per-ola

Näringsvärde per portion

Energi2990 KJ / 720 kCal
Fett38 g

Testa liknande recept

  • Tomat- och saffransragu med fisk
    Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxchowder
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad