Tomat- och saffransragu med fisk

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
5
Tomat- och saffransragu med fisk

Aromatisk saffransragu med tomat och fisk. En mustig blandning av lök, finhackad vitlök, saffran, zucchini och körsbärstomater i vin. Serveras tillsammans med stekt laxfilé och ett gott ris.

Tomat- och saffransragu med fisk

Ingredienser

4 portioner
3 dl ris
1 liten gul lök
1 msk finhackad vitlök
1 msk olivolja
1 påse saffran (à 1/2 g)
1/2 dl matlagningsvin
1 msk konc fiskfond
1 dl vatten
1 dl grädde
1/2 ask körsbärstomater
1/2 zucchini
1/2 dl skivade svarta oliver
4 portionsbitar laxfilé (à 150 g)
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Hej Marjut! Ber om ursäkt för att tryckfelsnisse varit i farten. Portionsbitar av laxfilé ska det vara istället.

Redaktionen

2013-10-30

Vad gör man med 4 minifraiche står inget om när man använder det

Marjut

2013-10-29

Överträffade alla förväntningar. Ingredienserna lät inte så komplicerade men blandningen oerhört smakrik och god.

Gunnel

2011-03-16

Näringsvärde per portion

Energi2711 KJ / 505 kCal
Fett32.4 g

Testa liknande recept

Havrerisotto med musslor och saffran
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torskgryta med saffran
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Schnitzel provençale
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rökig kycklinggryta med svamp
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffransdoftande linsgryta med potatis
Betyg 4.5 av 5.
120 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Räksoppa med fänkål
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga