Tomat- och saffransragu med fisk
Aromatisk saffransragu med tomat och fisk. En mustig blandning av lök, finhackad vitlök, saffran, zucchini och körsbärstomater i vin. Serveras tillsammans med stekt laxfilé och ett gott ris.
Ingredienser
4 portioner
3 dl ris
1 liten gul lök
1 msk finhackad vitlök
1 msk olivolja
1 påse saffran (à 1/2 g)
1/2 dl matlagningsvin
1 msk konc fiskfond
1 dl vatten
1 dl grädde
1/2 ask körsbärstomater
1/2 zucchini
1/2 dl skivade svarta oliver
4 portionsbitar laxfilé (à 150 g)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2711 KJ / 505 kCal
Fett32.4 g
Kommentarer
Hej Marjut! Ber om ursäkt för att tryckfelsnisse varit i farten. Portionsbitar av laxfilé ska det vara istället.
Redaktionen
2013-10-30Vad gör man med 4 minifraiche står inget om när man använder det
Marjut
2013-10-29Överträffade alla förväntningar. Ingredienserna lät inte så komplicerade men blandningen oerhört smakrik och god.
Gunnel
2011-03-16