Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tomat- och saffransragu med fisk

Aromatisk saffransragu med tomat och fisk. En mustig blandning av lök, finhackad vitlök, saffran, zucchini och körsbärstomater i vin. Serveras tillsammans med stekt laxfilé och ett gott ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs lök och vitlölk i olivolja. Tillsätt saffran, rör om och häll sedan på vin, fiskfond, vatten och grädde. Låt småkoka i ett par minuter.
  3. Dela tomaterna. Skär zucchinin i små tärningar. Blanda ner zucchini, tomat och oliver i saffransåsen. Salta och peppra. Ta av från värmen.
  4. Salta och peppra laxen och stek i en het lättoljad panna ca 3 minuter på varje sida.
  5. Fördela saffransragun på tallrikar. Lägg laxen ovanpå. Servera med riset.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl ris
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 påse saffran (à 1/2 g)
  • 1/2 dl matlagningsvin
  • 1 msk konc fiskfond
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1/2 ask körsbärstomater
  • 1/2 zucchini
  • 1/2 dl skivade svarta oliver
  • 4 portionsbitar laxfilé (à 150 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2711 kJ / 505 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer