Nordafrikansk kycklinggryta med saffran, aprikoser och mandel
En ordentligt rik och otroligt god kycklinggryta med inspiration från Nordafrika. Många goda och intensiva smaker får bekanta sig med varandra i grytan som till exempel saffran, kanel, ingefära, aprikoser och knapriga mandlar.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
600 g kycklinglårfilé
2 msk olivolja
1 msk färskriven ingefära
1 påse saffran (à 0,5 g)
1 kanelstång
5 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 dl torkade aprikoser
salt
peppar
1 dl skalad mandel
1 kruka koriander
Till servering
fullkornsris
matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt god men måste kryddas rejält. Chili funkar bra o en extra hönsbuljong.
Kurt
2024-05-29Väldigt gott, men för lite grönsaker. Jag lade till zucchini, broccoli eftersom det fanns hemma. Redde såsen med lite potatismjöl och minskade vattenmängden till 3-4 dl.
Ingrid
2024-05-12Mycket gott och inte så fett så den känns fräsch!
Marit
2024-03-10