Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nordafrikansk kycklinggryta med saffran, aprikoser och mandel

En ordentligt rik och otroligt god kycklinggryta med inspiration från Nordafrika. Många goda och intensiva smaker får bekanta sig med varandra i grytan som till exempel saffran, kanel, ingefära, aprikoser och knapriga mandlar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök, vitlök och morötter. Skär lök och morötter i skivor och finhacka vitlöken. Skär kycklingen i strimlor. Fräs grönsakerna i olivolja, tillsätt kyckling, ingefära, saffran och kanelstång.
  2. Låt kryddorna fräsa med någon minut. Tillsätt vatten och hönsbuljongtärningar. Koka sakta i 5 minuter.
  3. Dela aprikoserna i halvor och lägg ner dem i grytan, koka sakta i ytterligare 5 minuter. Smaka av grytan med salt och peppar.
  4. Rosta mandel i en torr stekpanna och hacka koriandern. Strö mandel och koriander på toppen av kycklinggrytan.
  5. Till servering: Servera grytan med fullkornsris och matyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 påse saffran (à 0,5 g)
  • 1 kanelstång
  • 5 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 dl torkade aprikoser
  • salt och peppar
  • 1 dl skalad mandel
  • 1 kruka koriander
Till servering
  • fullkornsris
  • matyoghurt
Lägg till i inköpslistan