Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Enkel

Klassisk rödbetsgravad lax

Prova vårt recept på klassisk rödbetsgravad lax! Receptet passar fint när du vill grava lax till midsommar, jul eller påsk. Laxen får vacker färg och god smak av de rivna rödbetorna som den gravas tillsammans med.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv rödbetorna grovt. Blanda med socker, salt och citronskal i en skål. Gnid in blandningen runt om laxen. Lägg i en plastpåse och förslut. Lägg i kylen ca 2 dygn. Vänd 3–4 gånger.
  2. Vid servering: Skiva laxen i tunna skivor och toppa med dill vid servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8-10
  • 2 rödbetor (à ca 100 g)
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk salt
  • 1 1/2 msk finrivet citronskal
  • 1 kg skinn- och benfri odlad laxfilé (gärna mittbiten)
Vid servering
  • färsk dill

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1190 kJ / 285 kCal