Klassisk rödbetsgravad lax
Prova vårt recept på klassisk rödbetsgravad lax! Receptet passar fint när du vill grava lax till midsommar, jul eller påsk. Laxen får vacker färg och god smak av de rivna rödbetorna som den gravas tillsammans med.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Ingredienser
8-10 portioner
2 rödbetor (à ca 100 g)
4 msk strösocker
4 msk salt
1 1/2 msk finrivet citronskal
1 kg skinn- och benfri odlad laxfilé (gärna mittbiten)
Vid servering
färsk dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1190 KJ / 285 kCal
Fett17 g
Salt7.1 g
Kolhydrater9 g
Protein24 g
Kommentarer
God, men inte så mycket smak från rödbetorna.
Karin
2023-12-26Underbart god gravad lax, ett måste på vårt julbord
Christina
2022-12-16