Ugnsbakad rosépepparlax
Ugnsbakad rosépepparlax är förträffligt vid stora middagsbjudningar. Purjolök och rosépeppar är njutbart med fisken. Laxen bakas i ugn och är lika god varm som ljummen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007
Ingredienser
10 portioner
2 kg laxfilé
2 msk rosépeppar
1/2 tsk vitpeppar
1 dl socker
1/2 dl salt
10 cm purjolök
För alla
Laxen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Rätt går att förbereda:
2-3 dagar före: Gör inköp.
1-2 dagar före: Gör citronhack. Koka potatis.
Dagen före: Blanda allt till potatissalladen förutom dill. Grava och ugnsbaka
laxen. Ställ kallt.
2-3 timmar före servering: Blanda dill i potatissalladen. Om laxen ska serveras varm/ljummen kan den värmas i ca 20 minuter i 100°C, eller så får den stå framme en halvtimme. Ett annat alternativ är att man väntar med att ugnsbaka laxen till 1 timme före servering.
2-3 dagar före: Gör inköp.
1-2 dagar före: Gör citronhack. Koka potatis.
Dagen före: Blanda allt till potatissalladen förutom dill. Grava och ugnsbaka
laxen. Ställ kallt.
2-3 timmar före servering: Blanda dill i potatissalladen. Om laxen ska serveras varm/ljummen kan den värmas i ca 20 minuter i 100°C, eller så får den stå framme en halvtimme. Ett annat alternativ är att man väntar med att ugnsbaka laxen till 1 timme före servering.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag hittade denna rätt av en slump nu i sommar. Sedan dess har jag lagat den flera gånger och är nu på gång att laga den till 30 pers, inför en konfirmation. Toppengott och enkelt. Nu ska röra ihopa potatissalladen.
Ann-christin
2020-08-14Jag har lagat denna laxrätt och bjudit till 17 personer och ingen blev missnöjd. Mycket god rätt även ljummen. Kommer att göra det flera gånger. Lätt att göra när man kan förbereda i förväg.
Marita
2009-03-11Denna meny som fanns i Buffé är bland det godaste jag ätit. Jag har snart bjudit alla jag känner på det och alla blir lika lyriska som jag! Lika god varm, ljummen eller kall.
Anette
2007-07-17