Ugnsbakad rosépepparlax

Betyg 4.3 av 5.
30 personer har röstat
6
Ugnsbakad rosépepparlax

Ugnsbakad rosépepparlax är förträffligt vid stora middagsbjudningar. Purjolök och rosépeppar är njutbart med fisken. Laxen bakas i ugn och är lika god varm som ljummen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Ugnsbakad rosépepparlax

Ingredienser

10 portioner
2 kg laxfilé
2 msk rosépeppar
1/2 tsk vitpeppar
1 dl socker
1/2 dl salt
10 cm purjolök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Jag hittade denna rätt av en slump nu i sommar. Sedan dess har jag lagat den flera gånger och är nu på gång att laga den till 30 pers, inför en konfirmation. Toppengott och enkelt. Nu ska röra ihopa potatissalladen.

Ann-christin

2020-08-14

Jag har lagat denna laxrätt och bjudit till 17 personer och ingen blev missnöjd. Mycket god rätt även ljummen. Kommer att göra det flera gånger. Lätt att göra när man kan förbereda i förväg.

Marita

2009-03-11

Denna meny som fanns i Buffé är bland det godaste jag ätit. Jag har snart bjudit alla jag känner på det och alla blir lika lyriska som jag! Lika god varm, ljummen eller kall.

Anette

2007-07-17

Testa liknande recept

Bakad purjolök med mandel och dillstekt lax
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparrotssill med rosépeppar
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax- och koljapastej
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörbakad purjolök med citron och dragon
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Påsklax på grön bädd
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pernodfisk på fänkålsbädd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga