Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ugnsbakad rosépepparlax

Ugnsbakad rosépepparlax är förträffligt vid stora middagsbjudningar. Purjolök och rosépeppar är njutbart med fisken. Laxen bakas i ugn och är lika god varm som ljummen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa laxen. Krossa pepparsorterna i mortel. Blanda socker, salt och peppar. Gnid in laxen med detta. Skiva purjolöken fint och lägg på.
  2. Lägg plast på laxen och låt den stå svalt några timmar, tills sockret och saltet löst sig ordentligt.
  3. Sätt ugnen på 175°C.
  4. Skär laxfilén på längden och skär bort det mörka i mitten. Lägg bitarna på en smord plåt med skinnet nedåt. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.
  5. Ta ut laxen och servera genast eller låt svalna. Lika god kall/ljummen som varm.
  6. Servera gärna tillsammans med Krämig dillpotatis och Salt citronhack.

För alla

Laxen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rätt går att förbereda:
2-3 dagar före: Gör inköp.
1-2 dagar före: Gör citronhack. Koka potatis.
Dagen före: Blanda allt till potatissalladen förutom dill. Grava och ugnsbaka
laxen. Ställ kallt.
2-3 timmar före servering: Blanda dill i potatissalladen. Om laxen ska serveras varm/ljummen kan den värmas i ca 20 minuter i 100°C, eller så får den stå framme en halvtimme. Ett annat alternativ är att man väntar med att ugnsbaka laxen till 1 timme före servering.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 kg laxfilé
  • 2 msk rosépeppar
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl salt
  • 10 cm purjolök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?