Gravad lax med granatäpple

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Gravad lax med granatäpple

Grava lax tillsammans med granatäpple! De rubinröda, saftiga små granatäppelkärnorna ger laxen härlig sötma och syra. Servera på buffébordet till jul, påsk eller midsommar.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Gravad lax med granatäpple

Ingredienser

6 portioner
1   granatäpple
4 msk  strösocker
4 msk  salt
1 1/2 msk  finrivet citronskal
1 kg  benfri odlad laxfilé (gärna mittbiten)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Häll av vätskan och skrapa av granatäpple och citronskal efter 2 dygn om laxen inte ska ätas direkt.
Laxen håller 4-5 dagar i kylen. Det är viktigt att använda rena verktyg och förvaringskärl och titta, lukta och smaka på laxen innan servering, särskilt om man har låtit den stå framme på ett buffébord.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1638 KJ / 392 kCal
Fett34 g
Salt9.4 g
Kolhydrater11 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Klassisk rödbetsgravad lax
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mascarpone dessert med citron
Betyg 3.6 av 5.
62 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Granatäppelsirap
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krispig brysselkål med granatäpple
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bellini med granatäpple
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad lakritslax med citronmajonnäs
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga