Gravad lax med granatäpple

Grava lax tillsammans med granatäpple! De rubinröda, saftiga små granatäppelkärnorna ger laxen härlig sötma och syra. Servera på buffébordet till jul, påsk eller midsommar.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Ingredienser
6 portioner
1 granatäpple
4 msk strösocker
4 msk salt
1 1/2 msk finrivet citronskal
1 kg benfri odlad laxfilé (gärna mittbiten)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Häll av vätskan och skrapa av granatäpple och citronskal efter 2 dygn om laxen inte ska ätas direkt.
Laxen håller 4-5 dagar i kylen. Det är viktigt att använda rena verktyg och förvaringskärl och titta, lukta och smaka på laxen innan servering, särskilt om man har låtit den stå framme på ett buffébord.
Laxen håller 4-5 dagar i kylen. Det är viktigt att använda rena verktyg och förvaringskärl och titta, lukta och smaka på laxen innan servering, särskilt om man har låtit den stå framme på ett buffébord.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1638 KJ / 392 kCal
Fett34 g
Salt9.4 g
Kolhydrater11 g
Protein34 g
Kommentarer