Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxbruschetta

Ett snabblagat recept på utsökt laxbruschetta som passar bra att servera som förrätt eller som tillbehör till soppa. Du gör bruschettan av bland annat kallrökt lax, tomat, basilika, vinäger, lantbröd och vitlök.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C grill.
  2. Skär laxen i mindre bitar. Skala och finhacka rödlöken. Skär tomaterna i cm-stora tärningar.
  3. Blanda lax, lök och tomattärningar med basilika, socker, balsamvinäger och 2 msk olivolja. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg brödskivorna på ett ugnsgaller. Ställ in i övre delen av ugnen ca 4 minuter, tills de fått lite färg, och blivit knapriga. Vänd dem efter halva tiden. Skala vitlöken och "riv" den på de rostade bröden.
  5. Fördela lax- och tomatblandningen på bröden precis före servering. Servera gärna till Varm avokadosoppa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g kallrökt lax
  • 1/2 rödlök
  • 3 tomater
  • 1/2 dl strimlad basilika
  • 1 krm socker
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 4 skivor lantbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?