Ljummen sallad med paprika, oliver och fetaost

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Ljummen sallad med paprika, oliver och fetaost

Lamuyopaprika har extra tjocka väggar med ett saftigt, sött och krispigt kött som gör den utmärkt att använda i matlagning som i den här ljumna salladen. Tillsammans med kapris, feta och oliver blir den stekta paprikan en färgglad grönsaksrätt på en medelhavsinpirerad buffé.

Ljummen sallad med paprika, oliver och fetaost

Ingredienser

4 portioner
1   lamuyopaprika
1   vitlöksklyfta
1   rödlök
2 msk  olivolja
salt och svartpeppar
1 dl  grovhackade oliver
1 msk  kapris
150 g  fetaost
basilika

Till servering

lantbröd eller krutonger
lufttorkad skinka

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1865 KJ / 445 kCal
Fett22.5 g
Kolhydrater37 g
Protein21.6 g

Testa liknande recept

Tre sorters bruschetta
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tomat- och basilikabruschetta
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Läckra tomat-och getostbruschettas
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aubergine och kumminbruschetta
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bruschetta med champinjoner
Betyg 3 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessillbruschetta med rödbetor, saltgurka och ägg
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga