Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ljummen sallad med paprika, oliver och fetaost

Lamuyopaprika har extra tjocka väggar med ett saftigt, sött och krispigt kött som gör den utmärkt att använda i matlagning som i den här ljumna salladen. Tillsammans med kapris, feta och oliver blir den stekta paprikan en färgglad grönsaksrätt på en medelhavsinpirerad buffé.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Skala och finhacka vit- och rödlök.
  2. Stek paprikan i olivoljan tills den får färg. Tillsätt löken och stek ytterligare någon minut. Smaksätt med salt och peppar. 
  3. Blanda i oliver och kapris. Smula ner fetaosten och blanda.
  4. Till servering: Servera paprikaröran på stekt lantbröd eller krutonger tillsammans med lufttorkad skinka. Garnera gärna med basilika.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 lamuyopaprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl grovhackade oliver
  • 1 msk kapris
  • 150 g fetaost
  • ev basilika
Till servering
  • lantbröd eller krutonger
  • lufttorkad skinka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1865 kJ / 445 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer