Ljummen sallad med paprika, oliver och fetaost

2
0
Ljummen sallad med paprika, oliver och fetaost

Lamuyopaprika har extra tjocka väggar med ett saftigt, sött och krispigt kött som gör den utmärkt att använda i matlagning som i den här ljumna salladen. Tillsammans med kapris, feta och oliver blir den stekta paprikan en färgglad grönsaksrätt på en medelhavsinpirerad buffé.

Ljummen sallad med paprika, oliver och fetaost

Ingredienser

4 portioner
1 lamuyopaprika
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
1 dl grovhackade oliver
1 msk kapris
150 g fetaost
basilika

Till servering

lantbröd eller krutonger
lufttorkad skinka

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1865 KJ / 445 kCal
Fett 22.5 g
Kolhydrater 37 g
Protein 21.6 g
Läs mer om näringsvärden