Ljummen sallad med paprika, oliver och fetaost
Lamuyopaprika har extra tjocka väggar med ett saftigt, sött och krispigt kött som gör den utmärkt att använda i matlagning som i den här ljumna salladen. Tillsammans med kapris, feta och oliver blir den stekta paprikan en färgglad grönsaksrätt på en medelhavsinpirerad buffé.
Ingredienser
4 portioner
1 lamuyopaprika
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
1 dl grovhackade oliver
1 msk kapris
150 g fetaost
basilika
Till servering
lantbröd eller krutonger
lufttorkad skinka
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut osten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1865 KJ / 445 kCal
Fett22.5 g
Kolhydrater37 g
Protein21.6 g
Kommentarer