Tomat- och basilikabruschetta

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
0
Tomat- och basilikabruschetta

Om du ska göra en lätt lunch eller ett matigare mellanmål passar denna härliga tomat- och basilikabruschetta utmärkt. Låt hackad tomat och vitlök stå i olja några timmar före du blandar i basilika till en god röra som passar till frasigt lantbröd.

Tomat- och basilikabruschetta

Ingredienser

4 portioner
4 - 5   tomater
2 - 2 1/2   vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
1/2 dl  olivolja eller solrosolja
1/2 dl  basilikablad
4   stora skivor lantbröd

Gör så här

Tips

En härlig lunch- eller kvällsrätt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2000 KJ / 260 kCal
Fett14 g

Testa liknande recept

Läckra tomat-och getostbruschettas
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tre sorters bruschetta
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Aubergine och kumminbruschetta
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bruschetta med champinjoner
Betyg 3 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bruschetta med marinerad kronärtskocka och parmaskinka
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessillbruschetta med rödbetor, saltgurka och ägg
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga