Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tomat- och basilikabruschetta

Om du ska göra en lätt lunch eller ett matigare mellanmål passar denna härliga tomat- och basilikabruschetta utmärkt. Låt hackad tomat och vitlök stå i olja några timmar före du blandar i basilika till en god röra som passar till frasigt lantbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj tomatern och skär dem i små tärningar. Skala och finhacka vitlöken. Blanda tomater och vitlök i en skål och krydda med salt och svartpeppar.
  2. Blanda i oljan och låt stå ett par timmar. Strimla basilikabladen och vänd ner i tomatröran.
  3. Rosta brödskivorna, som ska vara ganska tjocka. Fördela tomatröran på brödskivorna och ät genast medan brödet är frasigt.

Tips

En härlig lunch- eller kvällsrätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 tomater
  • 2 1/2 vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 dl olivolja eller solrosolja
  • 1/2 dl basilikablad
  • 4 stora skivor lantbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2000 kJ / 260 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden