Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varm avokadosoppa

Fyllig soppa med avokado, crème fraiche, gul lök, kycklingfond och limejuice. En fräsch soppa som du garnerar med färsk vattenkrasse och serverar med en smörgås, exempelvis en laxbruschetta.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka gul lök. Fräs den glansig i olja i en stor kastrull. Häll på vatten, kycklingfond och crème fraiche. Låt koka upp.
  2. Dela, kärna ur och gröp ur avokado. Skär i mindre bitar. Blanda i soppan och mixa den slät med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt limejuice, salt och peppar.
  3. Garnera med vattenkrasse och servera med en smörgås, gärna en Laxbruschetta.

För alla

Läs noga på ingrediensförteckningen på fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk olja
  • 7 dl vatten
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 avokador
  • 1 msk limejuice
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • ev vattenkrasse till servering
Lägg till i inköpslistan