Varm avokadosoppa
Fyllig soppa med avokado, crème fraiche, gul lök, kycklingfond och limejuice. En fräsch soppa som du garnerar med färsk vattenkrasse och serverar med en smörgås, exempelvis en laxbruschetta.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010
Ingredienser
4 portioner
1 liten gul lök
1 msk olja
7 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
1 dl crème fraiche
3 avokador
1 msk limejuice
1 tsk salt
2 krm peppar
ev vattenkrasse till servering
För alla
Läs noga på ingrediensförteckningen på fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mumsfillibabba. Kalasgott men byt gärna limesaft mot vitt vin och så ta en matsked extra om tyngden i fonden är för häftig.
Henrik
2017-09-13Vidrigt! Fick precis slänga ut hela soppan i vasken. Det blev mackor till middag istället. Smakade bara kycklingfond.
Hanna
2014-04-10