Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Aubergine och kumminbruschetta

Aubergine och kumminbruschetta är en god förrätt och ett fantastiskt vegetariskt alternativ. Grilla aubergine i ugn med kummin, olja och citron och servera med vitlöksrostat lantbröd, ruccola och en fransk dressing. Gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp en torr stekpanna och häll i kumminfröna. Stek dem under omrörning tills de börjar poppa och dofta. Häll i oljan försiktigt och rör ner citronskalet. Låt stå och svalna, gärna flera timmar.
  2. Skölj auberginerna, skär av ändarna och skär varje aubergine i fyra längsgående skivor. Strö på salt och låt ligga ca 30 min.
    Skölj av saltet och torka skivorna. Pensla dem på båda sidor med kumminoljan och lägg dem på en plåt. Ställ in dem under grill ca 5 min, vänd dem och grilla andra sidan ett par min.
  3. Skölj ruccolasallaten och blanda med dressingen.
  4. Rosta brödskivorna och gnid dem med halverade vitlöksklyftor. Lägg ett par aubergineskivor på varje bröd och toppa med sallat och häll över resten av oljan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk kumminfrön
  • 1 dl olivolja eller rapsolja
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 2 små auberginer (à 250 g)
  • 2 tsk salt
  • 1 msk fransk dressing (olja, vinäger, senap)
  • 1 kruka ruccolasallat
  • 4 skivor lantbröd (tjocka)
  • 2 vitlöksklyftor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1226 kJ / 293 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept