Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Matjessillbruschetta med rödbetor, saltgurka och ägg

Med matjessill och ägg på grillat bröd, så kallad bruschetta, gör du en smakrik, imponerande förrätt. Rödlök och saltgurka kompletterar med sina smaker och färger. Dressingen på senap och gräddfil ger saftighet och dill ger rätten det lilla extra!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hårdkoka äggen, spola dem kalla och skala. Skär äggen och rödbetorna i klyftor. Skiva gurkorna och skär sillen i bitar. Skala och hacka löken.
  2. Blanda gräddfil och senap.
  3. Stek brödet i matfettet. Fördela sill och grönsaker på brödet, ringla över senapsgräddfilen och garnera med dill.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Laktosfri: använd laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett
Mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot sour supreme (innehåller soja). Använd bröd utan mjölk och mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 4 kokta rödbetor
  • 2 saltgurkor
  • 3 matjessillfiléer
  • 1 rödlök
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk skånsk senap
  • 4 skivor lantbröd
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1/2 kruka dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1619 kJ / 373 kCal