Matjessillbruschetta med rödbetor, saltgurka och ägg

2
1
Matjessillbruschetta med rödbetor, saltgurka och ägg

Med matjessill och ägg på grillat bröd, så kallad bruschetta, gör du en smakrik, imponerande förrätt. Rödlök och saltgurka kompletterar med sina smaker och färger. Dressingen på senap och gräddfil ger saftighet och dill ger rätten det lilla extra!

Matjessillbruschetta med rödbetor, saltgurka och ägg

Ingredienser

4 portioner
4 ägg
4 kokta rödbetor
2 saltgurkor
3 matjessillfiléer
1 rödlök
1 dl gräddfil
2 msk skånsk senap
4 skivor lantbröd
2 msk smör eller margarin
1/2 kruka dill

För alla

Rätten innehåller ägg.
Glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Laktosfri: använd laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett
Mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot sour supreme (innehåller soja). Använd bröd utan mjölk och mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Anna

2019-06-21

Perfekt som sommarlunch. Jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 1619 KJ / 373 kCal
Fett 209 g
Kolhydrater 320 g
Protein 163 g
Läs mer om näringsvärden