Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax med sparris och stekta tomater

Den mjälla laxen steks och serveras med nykokt potatis och grön sparris. Pricken över i:et är den svalkande såsen gjord på gräddfil och färsk persilja. Häll upp en kall god dryck och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om fryst används.
  2. Borsta, skölj och koka potatisen. Ansa sparrisen och koka den med potatisen när det återstår 3 minuter av koktiden.
  3. Dela och stek tomaterna på snittytan tillsammans med laxen. Stek laxen i olivoljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Hacka persiljan och blanda med gräddfilen, smaka av med salt och peppar.
  5. Servera laxen med tomater, potatis, sparris och gräddfil.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färskpotatis
  • 250 g grön sparris
  • 2 tomater
  • 4 port laxfilé
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2372 kJ / 567 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept