Lax med sparris och stekta tomater

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Lax med sparris och stekta tomater

Den mjälla laxen steks och serveras med nykokt potatis och grön sparris. Pricken över i:et är den svalkande såsen gjord på gräddfil och färsk persilja. Häll upp en kall god dryck och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018

Lax med sparris och stekta tomater

Ingredienser

4 portioner
900 g  färskpotatis
250 g  grön sparris
2   tomater
4   port laxfilé
1/2 msk  olja (gärna olivolja)
salt
peppar
1   ask färsk persilja (à 20 g)
1 1/2 dl  gräddfil

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2372 KJ / 567 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grillad lax med honungsvinägrette och primörsallad
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatissallad med sparris och lax
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxpytt med romsås
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Caesarsallad med lax och sparris
Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fjällröding med sparris och pepparrot
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad färskpotatis med sparris och mozzarella
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga