Lax med sparris och stekta tomater

5
0
Lax med sparris och stekta tomater

Den mjälla laxen steks och serveras med nykokt potatis och grön sparris. Pricken över i:et är den svalkande såsen gjord på gräddfil och färsk persilja. Häll upp en kall god dryck och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018

Lax med sparris och stekta tomater

Ingredienser

4 portioner
900 g färskpotatis
250 g grön sparris
2 tomater
4 port laxfilé
1/2 msk olja (gärna olivolja)
salt
peppar
1 ask färsk persilja (à 20 g)
1 1/2 dl gräddfil

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2372 KJ / 567 kCal
Fett 26 g
Salt 2 g
Kolhydrater 44 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden