Lax med sparris och stekta tomater
Den mjälla laxen steks och serveras med nykokt potatis och grön sparris. Pricken över i:et är den svalkande såsen gjord på gräddfil och färsk persilja. Häll upp en kall god dryck och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g färskpotatis
250 g grön sparris
2 tomater
4 port laxfilé
1/2 msk olja (gärna olivolja)
salt
peppar
1 ask färsk persilja (à 20 g)
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2372 KJ / 567 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer