Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad lax med honungsvinägrette och primörsallad

Lax är både nyttigt och otroligt gott. Testa att grilla laxen och servera den sedan tillsammans med en härligt god vinägrette av honung och en fräsch sallad av primörer. Fräscht, enkelt och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvera potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och ställ åt sidan.
  2. Vinägrett: Vispa ihop senap och honung. Tillsätt vinäger under vispning. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Smaka av med salt och kajennpeppar.
  3. Spola hastig av sockerärter och sparris i hett vatten. Skär sparrisen i tre delar.
  4. Grillkrydda laxbitarna. Pensla dem lätt med olja. Grilla eller stek dem ca 4 minuter på varje sida.
  5. Fräs sockerärter och sparris hastigt i en panna med olja. Vänd ner potatisen. Smaka av med salt och peppar. Fördela på tallrikar. Lägg på laxen. Ringla över honungsvinägretten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färskpotatis (gärna små och runda)
  • 1 förp djupfrysta sockerärtor (à 200 g)
  • 1 förp djupfryst grön sparris (à 250 g)
  • 4 bitar laxfilé (4 bitar motsvarar ca 600 g)
  • grillkrydda
  • 2 msk mild olivolja
  • salt och peppar
Honungsvinägrett
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk ljus balsamvinäger
  • 1/2 dl mild olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan