Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxpytt med romsås

Pytt i panna på annat vis blir till denna laxpytt som du serverar med en krämig romsås på crème fraiche, gräslök och löjrom. I pytten blandar du laxfilé, färskpotatis och grön sparris till en skön mix med vackra färger.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skär potatis och lax i tärningar.
  2. Skär sparrisen i cm-tjocka skivor. Koka den i ca 1 minut i lättsaltat vatten och låt den sedan rinna av.
  3. Fräs lök och potatis lätt i lite olja i en stor stekpanna i ca 5 minuter. Rör ner sparrisen.
  4. Fräs laxen separat i en teflonpanna ca 2 minuter och blanda ner i pytten. Smaksätt med salt, peppar, rivet citronskal och -juice.
  5. Sås: Vänd ner rommen och gräslöken i lättcrème fraichen. Servera såsen till pytten.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 färska gula lökar
  • 10 kokta färskpotatisar (10 st motsvarar ca 500 g)
  • 400 g laxfilé
  • 300 g grön sparris
  • olivolja till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • rivet skal och juice av 1/2 citron
Sås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 50 g löjrom eller stenbitsrom
  • 2 msk hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan