Laxpytt med romsås

10
1
Laxpytt med romsås

Pytt i panna på annat vis blir till denna laxpytt som du serverar med en krämig romsås på crème fraiche, gräslök och löjrom. I pytten blandar du laxfilé, färskpotatis och grön sparris till en skön mix med vackra färger.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Laxpytt med romsås

Ingredienser

4 portioner
2
färska gula lökar
8 - 10
kokta färskpotatisar (10 st motsvarar ca 500 g)
400 g
laxfilé
300 g
grön sparris
-
olivolja till stekning
1 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
rivet skal och juice av 1/2
citron

Sås

2 dl
lätt crème fraiche
50 g
löjrom eller stenbitsrom
2 msk
hackad gräslök

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Hans-olof

2002-10-25

Jag föreslår dessutom lite garnering med räk-or/kräftor med 1½ färsk vitlök och lite dill hackat på. Lite heta kräftor & sås inblandat och därefter en kort stunds stekninig så att värmen går igenom, Att förtära till rätten är def. 1 fl torrt, mousserande (vitt) vin, t ex det ital. Czinczano Reserva (ofta alltför underskattat)

Testa liknande recept