Lax med kokosris och mangosalsa

43
3
Lax med kokosris och mangosalsa

Koka ris i kokosmjölk och du har ett supergott tillbehör till det mesta. Särskilt ugnsstekt lax med mangosalsa. Asiatiskt så det förslår – och väldigt gott. Dessutom är det lättlagat. Stek ett urval av färska grönsaker, eller utgå från en fryst wokmix, för extra grön touch.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Lax med kokosris och mangosalsa

Ingredienser

4 portioner
4 dl
kokosmjölk
2 dl
vatten
3 dl
jasminris
1/2 tsk
salt
4
portionsbitar lax (à 140 g)
1 msk
olivolja (+ extra till formen)
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
250 g
fryst tinad mango
1 dl
mango chutney
2
strimlade salladslökar
1 msk
färskpressad limejuice

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Inga-lena

9/29/2020

Bland det godaste jag ätit i fiskväg!

Marjaana

11/10/2019

Tog äppelchutney och gröna äpplen istället för mango, mer klimatsmart och även det väldigt gott.

Monika

11/10/2017

Jättegott! tips till salsan: lägg till chiliflakes och ersätt gräslök med färsk koriander.

Näringsvärde per portion

Energi 3301 KJ / 787 kCal
Fett 50 g
Salt 2.93 g
Kolhydrater 48 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept