Koka ris i kokosmjölk och du har ett supergott tillbehör till det mesta. Särskilt ugnsstekt lax med mangosalsa. Asiatiskt så det förslår – och väldigt gott. Dessutom är det lättlagat. Stek ett urval av färska grönsaker, eller utgå från en fryst wokmix, för extra grön touch.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2016
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inga-lena
9/29/2020Bland det godaste jag ätit i fiskväg!
Marjaana
11/10/2019Tog äppelchutney och gröna äpplen istället för mango, mer klimatsmart och även det väldigt gott.
Monika
11/10/2017Jättegott! tips till salsan: lägg till chiliflakes och ersätt gräslök med färsk koriander.