Lax med kokosris och mangosalsa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax med kokosris och mangosalsa

Koka ris i kokosmjölk och du har ett supergott tillbehör till det mesta. Särskilt ugnsstekt lax med mangosalsa. Asiatiskt så det förslår – och väldigt gott. Dessutom är det lättlagat. Stek ett urval av färska grönsaker, eller utgå från en fryst wokmix, för extra grön touch.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp kokosmjölk, vatten, ris och salt. Sjud under lock 20-30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Lägg laxen i en oljad ugnsform. Ringla över olivoljan och krydda med salt och peppar. Ställ in mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Blanda mango, mango chutney, salladslök och limejuice. Servera laxen med kokosriset och mangosalsan.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 3 dl jasminris
  • 1/2 tsk salt
  • 4 portionsbitar lax (à 140 g)
  • 1 msk olivolja (+ extra till formen)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 250 g fryst tinad mango
  • 1 dl mango chutney
  • 2 strimlade salladslökar
  • 1 msk färskpressad limejuice
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3301 kJ / 787 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept