Lax med kokosris och mangosalsa
Koka ris i kokosmjölk och du har ett supergott tillbehör till det mesta. Särskilt ugnsstekt lax med mangosalsa. Asiatiskt så det förslår – och väldigt gott. Dessutom är det lättlagat. Stek ett urval av färska grönsaker, eller utgå från en fryst wokmix, för extra grön touch.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016
Ingredienser
4 portioner
4 dl kokosmjölk
2 dl vatten
3 dl jasminris
1/2 tsk salt
4 portionsbitar lax (à 140 g)
1 msk olivolja (+ extra till formen)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
250 g fryst tinad mango
1 dl mango chutney
2 strimlade salladslökar
1 msk färskpressad limejuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3301 KJ / 787 kCal
Fett50 g
Salt2.93 g
Kolhydrater48 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott. Fungerar bra att laga mycket och frysa till matlådor. Gott och saftigt även då det tinat och värmts upp.
Anna-cari
2024-02-08Riset brändes direkt trots att jag rört om ordentligt, så jag fick göra om. Tror man måste koka upp på låg värme för att det ska funka.
Annika
2024-01-31Supergott, vi tar gärna lite mindre av mangosalsa o adderar creme fraiche alt. gräddfil till somextra sås för att det inte ska bli så sött.
Marjaana
2022-04-04